HjemOpskrifterKalkun med chili, ingefær og grøntsager

Kalkun med chili, ingefær og grøntsager

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kalkuner i tern600 g
  • fed hvidløg2 stk
  • løg2 stk
  • broccoli1 stk
  • gulerødder4 stk
  • forårsløg1 bundt
  • friske chilier2 stk
  • frisk ingefær100 g
  • kokosmælk1 dåse
  • sojasauce0.5 dl
  • limefrugter2 stk
  • lidt sukker0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Snit løg, hvidløg, ingefær og chili fint.

  • 2.
    Skær gulerødderne i små stave og pluk broccolien i buketter.

  • 3.
    Brun kalkunen i lidt olie i en wok og tag det op.

  • 4.
    Lad løg og hvidløg tage farve og kom ingefær, chili, soja og limesaft ved.

  • 5.
    Lad suppen koge lidt ind og smag til med salt, peber, sukker og lime.

  • 6.
    Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt gulerødder.

  • 7.
    Lad det simre et par minutter til kødet er færdigt og  gulerødderne stadig har bid.

  • 8.
    Kom broccolien ved og giv retten yderligere et minut eller to.

  • 9.
    Smag evt. til med mere lime, sukker, salt og peber.

  • 10.
    Hak forårsløg og vend det i retten til sidst.

  • 11.
    Anret det med dampede ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7882 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
364 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.2 g
Protein: 34.1 %7.3 g
Kulhydrat: 17.7 %3.8 g
Fedt: 48.2 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;