Find butik
Ugens avis
Opskrifter
Fordelsapp
Køb online
Specialøl
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Forskellige øltyper
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Kalveculotte med spidskålstzatziki
Kalveculotte med spidskålstzatziki
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kalveculotte (ca. 1300 g)
1 tsk hvidløgssalt
1 tsk friskkværnet 5-peberblanding
Spidskålstzatziki
400 g spidskål
1 spsk salt
2 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
2 fed hvidløg
1 citronskal (usprøjtet)
1 dl hakket frisk dild
friskkværnet peber
Saltkogte kartofler
1 kg små kartofler
1 spsk salt
pynt: frisk dild
SÅDAN GØR DU
1.
Rids kalveculotten efter forskriften.
2.
Brun den af på en varm pande på alle sider.
3.
Kom kalveculotten i en passende bradepande, krydr med hvidløgssalt og kværnet fem peber.
4.
Kom evt. et stegetermometer i midten af kødet, og lad det stege ved 200°C i ca. 35 minutter.
5.
Tag stegen ud og lad den hvile i 20 minutter tildækket, inden udskæring.
6.
Klargør kartofler og kom dem i en stor gryde.
7.
Tilsæt 1 spsk salt og lad kartofler koge helt fri for vand.
8.
Lige inden vandet fordamper rystes gryden, så saltet fordeles på alle kartoflerne.
9.
Snit spidskål i tynde strimler, og kom den i en stor sigte.
10.
Drys med salt, og lad det trække i 15 minutter.
11.
Skyl herefter saltet af spidskålen i koldt vand, og pres håndfulde af spidskål fri for væde.
12.
Kom den drænede spidskål i en skål.
13.
Bland yoghurt, knuste hvidløg, citronskal, dild og peber, og vend det sammen med spidskålen.
14.
Skær skiver af kalveculotten og anret med spidskålstzatziki, saltkogte kartofler og pynt med dild.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11522 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
42.9 %
10.1 g
Kulhydrat:
29.5 %
7.0 g
Fedt:
27.6 %
3.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Facebook
Youtube
;