Kalveculotte med spidskålstzatziki

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Kalveculotte med spidskålstzatziki
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kalveculotte (1300 g)1 tsk hvidløgssalt1 tsk fem peberSpidskålstzatziki:400 g spidskål1 spsk salt3 dl græsk yoghurt 2 %2 fed hvidløgSkal af 1 økologisk citron1 dl hakket dildKværnet peberSaltkogte kartofler:1 kg små kartofler, gerne med skal1 spsk saltPynt: Dild

Sådan gør du

Rids kalveculotten efter forskriften. Brun den af på en varm pande på alle sider. Kom kalveculotten i en passende bradepande, krydr med hvidløgssalt og kværnet fem peber. Kom evt. et stegetermometer i midten af kødet, og lad det stege ved 200°C i ca. 35 minutter. Tag stegen ud og lad den hvile i 20 minutter tildækket, inden udskæring.

Klargør kartofler og kom dem i en stor gryde. Tilsæt 1 spsk salt og lad kartofler koge helt fri for vand. Lige inden vandet fordamper rystes gryden, så saltet fordeles på alle kartoflerne.

Snit spidskål i tynde strimler, og kom den i en stor sigte. Drys med salt, og lad det trække i 15 minutter. Skyl herefter saltet af spidskålen i koldt vand, og pres håndfulde af spidskål fri for væde. Kom den drænede spidskål i en skål. Bland yoghurt, knuste hvidløg, citronskal, dild og peber, og vend det sammen med spidskålen. Skær skiver af kalveculotten og anret med spidskålstzatziki, saltkogte kartofler og pynt med dild.

 

Energi pr. person: 2784 kJ/663 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 4,0 g

Kulhydrat: 8,0 g