HjemOpskrifterKalveculotte med spidskålstzatziki

Kalveculotte med spidskålstzatziki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kalveculotte (ca. 1300 g)1 stk
  • hvidløgssalt1 tsk
  • friskkværnet 5-peberblanding1 tsk
Spidskålstzatziki
  • spidskål400 g
  • salt1 spsk
  • Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%2 dl
  • fed hvidløg2 stk
  • citronskal (usprøjtet)1 stk
  • hakket frisk dild1 dl
  • friskkværnet peber0
Saltkogte kartofler
  • små kartofler1 kg
  • salt1 spsk
  • pynt: frisk dild0

Sådan gør du

  • 1.
    Rids kalveculotten efter forskriften.

  • 2.
    Brun den af på en varm pande på alle sider.

  • 3.
    Kom kalveculotten i en passende bradepande, krydr med hvidløgssalt og kværnet fem peber.

  • 4.
    Kom evt. et stegetermometer i midten af kødet, og lad det stege ved 200°C i ca. 35 minutter.

  • 5.
    Tag stegen ud og lad den hvile i 20 minutter tildækket, inden udskæring.

  • 6.
    Klargør kartofler og kom dem i en stor gryde.

  • 7.
    Tilsæt 1 spsk salt og lad kartofler koge helt fri for vand.

  • 8.
    Lige inden vandet fordamper rystes gryden, så saltet fordeles på alle kartoflerne.

  • 9.
    Snit spidskål i tynde strimler, og kom den i en stor sigte.

  • 10.
    Drys med salt, og lad det trække i 15 minutter.

  • 11.
    Skyl herefter saltet af spidskålen i koldt vand, og pres håndfulde af spidskål fri for væde.

  • 12.
    Kom den drænede spidskål i en skål.

  • 13.
    Bland yoghurt, knuste hvidløg, citronskal, dild og peber, og vend det sammen med spidskålen.

  • 14.
    Skær skiver af kalveculotten og anret med spidskålstzatziki, saltkogte kartofler og pynt med dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11522 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.9 g
Protein: 42.9 %10.1 g
Kulhydrat: 29.5 %7.0 g
Fedt: 27.6 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;