Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Hele Danmarks lokale supermarked
Gul Pris
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Kalveculotte med spidskålstzatziki
Kalveculotte med spidskålstzatziki
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
kalveculotte (ca. 1300 g)
1 stk
hvidløgssalt
1 tsk
friskkværnet 5-peberblanding
1 tsk
Spidskålstzatziki
spidskål
400 g
salt
1 spsk
Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
2 dl
fed hvidløg
2 stk
citronskal (usprøjtet)
1 stk
hakket frisk dild
1 dl
friskkværnet peber
0
Saltkogte kartofler
små kartofler
1 kg
salt
1 spsk
pynt: frisk dild
0
Sådan gør du
1.
Rids kalveculotten efter forskriften.
2.
Brun den af på en varm pande på alle sider.
3.
Kom kalveculotten i en passende bradepande, krydr med hvidløgssalt og kværnet fem peber.
4.
Kom evt. et stegetermometer i midten af kødet, og lad det stege ved 200°C i ca. 35 minutter.
5.
Tag stegen ud og lad den hvile i 20 minutter tildækket, inden udskæring.
6.
Klargør kartofler og kom dem i en stor gryde.
7.
Tilsæt 1 spsk salt og lad kartofler koge helt fri for vand.
8.
Lige inden vandet fordamper rystes gryden, så saltet fordeles på alle kartoflerne.
9.
Snit spidskål i tynde strimler, og kom den i en stor sigte.
10.
Drys med salt, og lad det trække i 15 minutter.
11.
Skyl herefter saltet af spidskålen i koldt vand, og pres håndfulde af spidskål fri for væde.
12.
Kom den drænede spidskål i en skål.
13.
Bland yoghurt, knuste hvidløg, citronskal, dild og peber, og vend det sammen med spidskålen.
14.
Skær skiver af kalveculotten og anret med spidskålstzatziki, saltkogte kartofler og pynt med dild.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11522 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
0.9 g
Protein:
42.9 %
10.1 g
Kulhydrat:
29.5 %
7.0 g
Fedt:
27.6 %
3.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
;