Kalvespidsbryst med peberrodssauce

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk / 600 g kalvespidsbryst10 stk peberkorn1 stk løg2 stk fed hvidløg1 kvist timian6 stk gulerødder0.5 pose ærter100 g smør1 l kogelage50 g revet peberrodÆbleeddikeSalt og peber

Sådan gør du

  1. Kom kalvebrystet i en gryde og dæk med vand.
  2. Kom peberkorn, løg, hvidløg, to gulerødder og timiankvist i gryden.
  3. Bring i kog og skum for urenheder.
  4. Lad det simre ca. 2,5-3 timer til kødet er mørt.
  5. Lad det køle  helt af i lagen – gerne til næste dag.
  6. Når kødet er koldt skæres det ud i mundrette stykker.
  7. Kog lagen ind til ca. 1/3, så den har en god kraftig smag.
  8. Smelt smør i e gryde og tilsæt 1-2 dl. mel.
  9. Pisk godt og tilsæt nu lagen lidt efter lidt.
  10. Når saucen har en tyk konsistens og er kogt lidt ind er den klar.
  11. Skær gulerødder i tern og lad dem simre ca. 5-6 minutter (skal stadig have bid).
  12. Kom herefter kødet i lad det varme godt igennem.
  13. Kom friskhøvlet peberrod i.
  14. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
  15. Til sidst tilsættes ærter (skal bare have 1 minut).