HjemOpskrifterKalvespidsbryst med peberrodssauce

Kalvespidsbryst med peberrodssauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kalvespidsbryst (kogelagen bruges senere)600 g
  • peberkorn10 stk
  • løg1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • timianblad1 stk
  • gulerødder6 stk
  • ekstrafine ærter250 g
  • smør100 g
  • peberrod50 g
  • æbleeddike0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kalvebrystet i en gryde og dæk med vand.

  • 2.
    Kom peberkorn, løg, hvidløg, to gulerødder og timiankvist i gryden.

  • 3.
    Bring i kog og skum for urenheder.

  • 4.
    Lad det simre ca. 2,5-3 timer til kødet er mørt.

  • 5.
    Lad det køle  helt af i lagen – gerne til næste dag.

  • 6.
    Når kødet er koldt skæres det ud i mundrette stykker.

  • 7.
    Kog lagen ind til ca. 1/3, så den har en god kraftig smag.

  • 8.
    Smelt smør i en gryde og tilsæt 1-2 dl. mel.

  • 9.
    Pisk godt og tilsæt nu lagen lidt efter lidt.

  • 10.
    Når saucen har en tyk konsistens og er kogt lidt ind er den klar.

  • 11.
    Skær gulerødder i tern og lad dem simre ca. 5-6 minutter (skal stadig have bid).

  • 12.
    Kom herefter kødet i lad det varme godt igennem.

  • 13.
    Kom friskhøvlet peberrod i.

  • 14.
    Smag til med salt, peber og æbleeddike.

  • 15.
    Til sidst tilsættes ærter (skal bare have 1 minut).

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11461 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
745 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.0 g
Protein: 19.6 %8.6 g
Kulhydrat: 9 %3.9 g
Fedt: 71.4 %14.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;