Find butik
Ugens avis
Køb online
Opskrifter
Fordelsapp
Specialøl
Forskellige øltyper
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Klassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa
Klassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
frikadelle med grøntsager
500 g hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
1 tsk salt
friskkværnet peber
1 løg
1 gulerod
1 pastinak
2 æg
3 spsk hvedemel
1 dl mælk
smør og olie til stegning
tomat- og avokadosalsa
3 tomater
2 avocadoer
2 forårsløg
0.5 frisk chili
2 spsk hvidvinseddike
3 spsk olivenolie
0.5 tsk salt
tilbehør: 4 pitabrød
SÅDAN GØR DU
1.
Bland hakket svin og kalv sammen med salt og kværnet peber og rør det sejt.
2.
Riv løg, gulerod og pastinak groft og vend det i farsen sammen med æg.
3.
Vend mel og mælk i og rør farsen til en ensartet konsistens.
4.
Lad farsen hvile i 30 minutter.
5.
Til tomat- og avocadosalsa halveres tomater, som befries for kerner og skæres i grove tern.
6.
Halver avocado, fjern avocadosten og skær avocado i tern.
7.
Hak forårsløg og chili fint.
8.
Vend tomat og avocado sammen med forårsløg, chili, hvidvinseddike, olivenolie og salt.
9.
Varm en pande op med lidt fedtstof, gerne lige dele olie og smør.
10.
Form frikadeller med en spiseske og fyld panden op.
11.
Lad dem i alt stege i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
12.
Varm pitabrød i ovn eller på brødrister og halvér dem.
13.
Anret frikadeller med grøntsager sammen med tomat- og avokadosalsa og pitabrød.
Dansk
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11065 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
594 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
24.1 %
8.4 g
Kulhydrat:
31.8 %
11.1 g
Fedt:
44.1 %
7.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Facebook
Youtube
;