HjemOpskrifterKlassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa

Klassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
frikadelle med grøntsager
  • 500 g hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 2 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • smør og olie til stegning
tomat- og avokadosalsa
  • 3 tomater
  • 2 avocadoer
  • 2 forårsløg
  • 0.5 frisk chili
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • tilbehør: 4 pitabrød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland hakket svin og kalv sammen med salt og kværnet peber og rør det sejt.

  • 2.
    Riv løg, gulerod og pastinak groft og vend det i farsen sammen med æg.

  • 3.
    Vend mel og mælk i og rør farsen til en ensartet konsistens.

  • 4.
    Lad farsen hvile i 30 minutter.

  • 5.
    Til tomat- og avocadosalsa halveres tomater, som befries for kerner og skæres i grove tern.

  • 6.
    Halver avocado, fjern avocadosten og skær avocado i tern.

  • 7.
    Hak forårsløg og chili fint.

  • 8.
    Vend tomat og avocado sammen med forårsløg, chili, hvidvinseddike, olivenolie og salt.

  • 9.
    Varm en pande op med lidt fedtstof, gerne lige dele olie og smør.

  • 10.
    Form frikadeller med en spiseske og fyld panden op.

  • 11.
    Lad dem i alt stege i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.

  • 12.
    Varm pitabrød i ovn eller på brødrister og halvér dem.

  • 13.
    Anret frikadeller med grøntsager sammen med tomat- og avokadosalsa og pitabrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11065 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
594 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 24.1 %8.4 g
Kulhydrat: 31.8 %11.1 g
Fedt: 44.1 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;