HjemOpskrifterKlassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa

Klassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
frikadelle med grøntsager
  • hakket grise- og kalvekød500 g
  • salt1 tsk
  • friskkværnet peber0
  • løg1 stk
  • gulerod1 stk
  • pastinak1 stk
  • æg2 stk
  • hvedemel3 spsk
  • mælk1 dl
  • smør og olie til stegning0
tomat- og avokadosalsa
  • tomater3 stk
  • avocadoer2 stk
  • forårsløg2 stk
  • frisk chili0.5 stk
  • hvidvinseddike2 spsk
  • olivenolie3 spsk
  • salt0.5 tsk
  • pitabrød4 stk

Sådan gør du

  • 1.
    Bland hakket svin og kalv sammen med salt og kværnet peber og rør det sejt.

  • 2.
    Riv løg, gulerod og pastinak groft og vend det i farsen sammen med æg.

  • 3.
    Vend mel og mælk i og rør farsen til en ensartet konsistens.

  • 4.
    Lad farsen hvile i 30 minutter.

  • 5.
    Til tomat- og avocadosalsa halveres tomater, som befries for kerner og skæres i grove tern.

  • 6.
    Halver avocado, fjern avocadosten og skær avocado i tern.

  • 7.
    Hak forårsløg og chili fint.

  • 8.
    Vend tomat og avocado sammen med forårsløg, chili, hvidvinseddike, olivenolie og salt.

  • 9.
    Varm en pande op med lidt fedtstof, gerne lige dele olie og smør.

  • 10.
    Form frikadeller med en spiseske og fyld panden op.

  • 11.
    Lad dem i alt stege i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.

  • 12.
    Varm pitabrød i ovn eller på brødrister og halvér dem.

  • 13.
    Anret frikadeller med grøntsager sammen med tomat- og avokadosalsa og pitabrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11065 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
594 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.8 g
Protein: 24.1 %8.4 g
Kulhydrat: 31.8 %11.1 g
Fedt: 44.1 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;