Klassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Klassisk frikadelle med gulerod og pastinak, serveret med tomat- og avocadosalsa
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Frikadelle med grøntsager:500 g hakket kalv og svin 1 tsk saltKværnet peber1 løg1 gulerod1 pastinak2 æg3 spsk mel1 dl mælkSmør og olie til stegningTomat- og avocadosalsa:3 tomater2 avocado2 stk forårsløg½ frisk chili2 spsk hvidvinseddike3 spsk olivenolie½ tsk salt Tilbehør: 4 stk pitabrød fra frost

Sådan gør du

Bland hakket svin og kalv sammen med salt og kværnet peber og rør det sejt. Riv løg, gulerod og pastinak groft og vend det i farsen sammen med æg. Vend mel og mælk i og rør farsen til en ensartet konsistens. Lad farsen hvile i 30 minutter.

Til tomat- og avocadosalsa halveres tomater, som befries for kerner og skæres i grove tern. Halver avocado, fjern avocadosten og skær avocado i tern. Hak forårsløg og chili fint. Vend tomat og avocado sammen med forårsløg, chili, hvidvinseddike, olivenolie og salt.

Varm en pande op med lidt fedtstof, gerne lige dele olie og smør. Form frikadeller med en spiseske og fyld panden op. Lad dem i alt stege i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Varm pitabrød i ovn eller på brødrister og halvér dem. Anret frikadeller med grøntsager sammen med tomat- og avokadosalsa og pitabrød.

 

Energi pr. person: 2987 kJ / 711 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,5 g

Fedt: 7,0 g

Kulhydrat: 12,5 g