HjemOpskrifterKold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kartoffel1 kg
  • creme fraiche 38%0.5 liter
  • pasteuriserede æggeblommer2 stykke
  • solsikkeolie4 dl
  • dijonsennep1 spsk
  • hvidvinseddike1 spsk
  • saften fra en citron (usprøjtet)0.5 stykke
  • purløg1 bundt
  • frisk dild1 bundt
  • hakket rødløg1 stykke
  • hakket forårsløg1 bundt

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kartoflerne møre i letsaltet vand med lidt urter og hvidløg.

  • 2.
    Lad dem køle af.

  • 3.
    Rør en mayonnaise: Kom æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber i en skål og pisk det skummende.

  • 4.
    Tilsæt olie lidt efter lidt og pisk det tykt til en mayo.

  • 5.
    Bland mayonnaise med creme fraiche og citronsaft.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Så har du en dressing.

  • 8.
    Hak purløg og dild og vend det i dressingen sammen løg og forårsløg Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med dressingen.

  • 9.
    Server til grillet kød, pølser, frikadeller eller hvad du ellers synes er helt perfekt sammen med kartoffelsalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24854 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1123 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.2 g
Protein: 2.6 %1.7 g
Kulhydrat: 13.5 %8.9 g
Fedt: 83.9 %25.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;