Kold kartoffelsalat

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kartofler0,5 l cremefraiche2 pasteuriserede æggeblommer3-4 dl solskikkeolie1 spsk. dijonsennep1 spsk. hvidvinseddikeSaften fra en halv citron1 bdt. purløg1 bdt. dild1 hakket rødløg1 bdt. hakket forårsløg

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand med lidt urter og hvidløg.
  2. Lad dem køle af.
  3. Rør en mayonnaise: Kom æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber i en skål og pisk det skummende.
  4. Tilsæt olie lidt efter lidt og pisk det tykt til en mayo.
  5. Bland mayonnaise med creme fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber. Så har du en dressing.
  6. Hak purløg og dild og vend det i dressingen sammen løg og forårsløg
  7. Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med dressingen.

Server til grillet kød, pølser, frikadeller eller hvad du ellers synes er helt perfekt sammen med kartoffelsalat.