HjemOpskrifterKrondyrskøllesteg med honningbagte løg og gulerødder

Krondyrskøllesteg med honningbagte løg og gulerødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • krondyrkølle af ca. 800 g1 stk
  • salt & sort peber0
  • smør til stegning0
carpaccio af appelsiner
  • appelsiner5 stk
  • hakket mandler25 g
  • hakket tranebær25 g
  • olivenolie1 spsk
  • salt & sort peber0
Honningbagte løg og gulerødder
  • rødløg skåret i kvarte300 g
  • gulerødder skåret i grove stykker500 g
  • honning4 spsk
  • olivenolie2 spsk
yoghurtdressing med mynte
  • salt & sort peber0
  • yoghurt naturel min 3,5 % fedt100 g
  • mynte1 bæger
hjemmelavede chips
  • kartofler240 g
  • rapsolie4 dl
  • havsalt0.5 tsk
  • Evt. krydderurt0

Sådan gør du

  • 1.
    Hjemmelavede chips: Skræl 3 mellem store kartofler.

  • 2.
    Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i koldt vand i 15 min.

  • 3.
    Varm en gryde op med neutral olie.

  • 4.
    Når det simrer omkring en tændstik er olien varm. (Dette er kun noget voksne må gøre).

  • 5.
    Tag kartoffelskiver op på et klæde og dup dem tørre.

  • 6.
    Kom 3-4 skiver kartoffel i gryden af gangen og friter dem til de er gyldne og sprøde.

  • 7.
    Kom de sprøde kartoffelskiver op på køkkenrulle til afdrypning.

  • 8.
    Drys seasalt på og eventuelt lidt krydderurter.

  • 9.
    Honningbagte løg og gulerødder: Bland honning og olie sammen i en skål med lidt salt og peber.

  • 10.
    Det hele vendes sammen med løg og gulerødder.

  • 11.
    Det hele hældes ud på en bradepande og bages i ovnen i 45 min ved 190 grader.

  • 12.
    Mynten hakkes fint og blandes med yoghurt og smages til med salt og peber.

  • 13.
    Carpaccio af appelsin: Afskær skrællen på de 5 appelsiner og skær dem i ultra tynde skiver og kom det på en stor tallerken/et fad.

  • 14.
    Dryp med olivenolie, drys med mandler og tranebær og slut af med en smule salt og friskkværnet peber.

  • 15.
    Kød: Brun køllen af i smør og krydder med salt og friskkværnet peber.

  • 16.
    Forvarm ovnen til 190 grader.

  • 17.
    Steg køllen i ovnen i ca. 55 min.

  • 18.
    Stegen skæres i tynde skiver og anrettes med de honningbagte løg og gulerødder, appelsincarpaccio og kartoffelchips.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24970 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
728 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.2 g
Protein: 13.5 %5.8 g
Kulhydrat: 18.1 %7.8 g
Fedt: 68.4 %13.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;