Krondyrskøllesteg med honningbagte løg og gulerødder

fork and spoon
Middagsretter
clock
120-240 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 krondyrkøllesteg ca. 800-900 gSalt og peberSmør til stegningCarpaccio af appelsin:5 stk. appelsiner25 g. mandler, let hakket25 g. tranebær, let hakket1 spsk. olivenolieSalt og peberHonningbagte løg og gulerødder + yoghurtdressing med mynte:300 g. rødløg, pillet og skåret i kvarte500 g. gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker4 spsk. honning2 spsk. olivenolieSalt og peber1 dl. yoghurt naturel, min 3,5 % fedt1 lille bundt frisk mynteHjemmelavede chips:240 g – ca. 3 stk. ml str. Antonia kartofler 4 dl rapsolie½ tsk. seasaltEvt. krydderurter

Sådan gør du

Hjemmelavede chips:

Skræl 3 mellem store kartofler. Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i koldt vand i 15 min. Varm en gryde op med neutral olie. Når det simrer omkring en tændstik er olien varm. (Dette er kun noget voksne må gøre).

Tag kartoffelskiver op på et klæde og dup dem tørre.

Kom 3-4 skiver kartoffel i gryden af gangen og friter dem til de er gyldne og sprøde.  Kom de sprøde kartoffelskiver op på køkkenrulle til afdrypning.

Drys seasalt på og eventuelt lidt krydderurter.

 

 

Honningbagte løg og gulerødder:

Bland honning og olie sammen i en skål med lidt salt og peber. Det hele vendes sammen med løg og gulerødder. Det hele hældes ud på en bradepande og bages i ovnen i 45 min ved 190 grader.

Mynten hakkes fint og blandes med yoghurt og smages til med salt og peber.

 

Carpaccio af appelsin:

Afskær skrællen på de 5 appelsiner og skær dem i ultra tynde skiver og kom det på en stor tallerken/et fad. Dryp med olivenolie, drys med mandler og tranebær og slut af med en smule salt og friskkværnet peber.

 

Kød:

Brun køllen af i smør og krydder med salt og friskkværnet peber. Forvarm ovnen til 190 grader. Steg køllen i ovnen i ca. 55 min.

 

Stegen skæres i tynde skiver og anrettes med de honningbagte løg og gulerødder, appelsincarpaccio og kartoffelchips.

 

Energi pr. person: 3884 Kj/  925 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,8 g.
Kulhydrat: 14,3 g.

Fedt: 6,0 g.