Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Hele Danmarks lokale supermarked
Gul Pris
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Krondyrskøllesteg med honningbagte løg og gulerødder
Krondyrskøllesteg med honningbagte løg og gulerødder
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
krondyrkølle af ca. 800 g
1 stk
salt & sort peber
0
smør til stegning
0
carpaccio af appelsiner
appelsiner
5 stk
hakket mandler
25 g
hakket tranebær
25 g
olivenolie
1 spsk
salt & sort peber
0
Honningbagte løg og gulerødder
rødløg skåret i kvarte
300 g
gulerødder skåret i grove stykker
500 g
honning
4 spsk
olivenolie
2 spsk
yoghurtdressing med mynte
salt & sort peber
0
yoghurt naturel min 3,5 % fedt
100 g
mynte
1 bæger
hjemmelavede chips
kartofler
240 g
rapsolie
4 dl
havsalt
0.5 tsk
Evt. krydderurt
0
Sådan gør du
1.
Hjemmelavede chips: Skræl 3 mellem store kartofler.
2.
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i koldt vand i 15 min.
3.
Varm en gryde op med neutral olie.
4.
Når det simrer omkring en tændstik er olien varm. (Dette er kun noget voksne må gøre).
5.
Tag kartoffelskiver op på et klæde og dup dem tørre.
6.
Kom 3-4 skiver kartoffel i gryden af gangen og friter dem til de er gyldne og sprøde.
7.
Kom de sprøde kartoffelskiver op på køkkenrulle til afdrypning.
8.
Drys seasalt på og eventuelt lidt krydderurter.
9.
Honningbagte løg og gulerødder: Bland honning og olie sammen i en skål med lidt salt og peber.
10.
Det hele vendes sammen med løg og gulerødder.
11.
Det hele hældes ud på en bradepande og bages i ovnen i 45 min ved 190 grader.
12.
Mynten hakkes fint og blandes med yoghurt og smages til med salt og peber.
13.
Carpaccio af appelsin: Afskær skrællen på de 5 appelsiner og skær dem i ultra tynde skiver og kom det på en stor tallerken/et fad.
14.
Dryp med olivenolie, drys med mandler og tranebær og slut af med en smule salt og friskkværnet peber.
15.
Kød: Brun køllen af i smør og krydder med salt og friskkværnet peber.
16.
Forvarm ovnen til 190 grader.
17.
Steg køllen i ovnen i ca. 55 min.
18.
Stegen skæres i tynde skiver og anrettes med de honningbagte løg og gulerødder, appelsincarpaccio og kartoffelchips.
Vildt
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24970 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
728 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
1.2 g
Protein:
13.5 %
5.8 g
Kulhydrat:
18.1 %
7.8 g
Fedt:
68.4 %
13.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
;