HjemOpskrifterKylling i karry med ris

Kylling i karry med ris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kyllingefileter (bryst)
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 45 g smør
  • salt & sort peber
karrysauce
  • 1 zittauerløg
  • 45 g smør
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 dl Cooking cream
  • 1 æble
  • salt & sort peber
  • 500 g ris
tilbehør
  • grøn salat
  • mangochutney
  • grofthakkede peanuts

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dup kyllingebryst med et stykke køkkenrulle.

  • 2.
    Varm en pande op med smør og olie, steg kyllingebryst på begge sider i 5 minutter.

  • 3.
    Hak løget.

  • 4.
    Kom smør i en i gryde sammen med løg, karry og gurkemeje og lad det sautere i 2 minutter, uden at det brænder på.

  • 5.
    Kom hønsebouillon i lidt ad gangen og pisk det godt sammen.

  • 6.
    Tilsæt madlavningsfløde og lad det koge i 2 minutter.

  • 7.
    Skær æblet i tern, og kom det i saucen.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Servér med kogte ris, grøn salat, mangochutney og grofthakkede peanuts.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13638 kj / 3259 kcal
Næringsindhold pr. 100g
746 kj / 178 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 20.9 %9.2 g
Kulhydrat: 52.8 %23.2 g
Fedt: 26.3 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;