HjemOpskrifterKyllingefrikassé

Kyllingefrikassé

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kylling1 stk
  • løg2 stk
  • porre1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • citron (usprøjtet)1 stk
  • peberkorn10 stk
  • smør100 g
  • hvedemel1 dl
  • hønsebouillon0
  • frosne ærter400 g
  • gulerødder4 stk
  • friskpresset citronsaft0
  • frisk dild0
  • kruspersille0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kylling, løg, porre, 1 kvist timian og peberkorn i en gryde.

  • 2.
    Dæk med vand og bring i kog.

  • 3.
    Skum for urenheder.

  • 4.
    Lad kyllingen simre ca. 1 time til den er mør.

  • 5.
    Tag kyllingen op og lad den køle lidt af.

  • 6.
    Kog bouillonen ind så den får en kraftig smag.

  • 7.
    Pluk kyllingen i mindre stykker uden skind og ben.

  • 8.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel.

  • 9.
    Pisk godt så melet opløses.

  • 10.
    Hæld langsomt bouillon på under piskning til den ønskede konsistens opnås.

  • 11.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 12.
    Skræl gulerødder, skær dem i tern og kom i gryden.

  • 13.
    Lad dem koge ca. 5 min. (skal stadig være sprøde).

  • 14.
    Kom kyllingen i og varm godt igennem.

  • 15.
    Kom ærterne ved de sidste par minutter.

  • 16.
    Til sidst drysses med masser af friskhakket dild og persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14481 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
573 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.4 g
Protein: 29.4 %9.9 g
Kulhydrat: 14.8 %5.0 g
Fedt: 55.8 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;