Kyllingefrikassé

clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kylling2 løg1 porre2 fed hvidløg1 citron10 peberkorn100 g smør1 dl hvedemelkyllingebouillon1 ps frosne ærter (friske i sæson)4 gulerødderCitronsaftDildPersilleSalt + peber

Sådan gør du

  1. Kom kylling, løg, porre, 1 kvist timian og peberkorn i en gryde.
  2. Dæk med vand og bring i kog. Skum for urenheder.
  3. Lad kyllingen simre ca. 1 time til den er mør.
  4. Tag kyllingen op og lad den køle lidt af. Kog bouillonen ind så den får en kraftig smag.
  5. Pluk kyllingen i mindre stykker uden skind og ben.
  6. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt så melet opløses.
  7. Hæld langsomt bouillon på under piskning til den ønskede konsistens opnås.
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  9. Skræl gulerødder, skær dem i tern og kom i gryden. Lad dem koge ca. 5 min. (skal stadig være sprøde).
  10. Kom kyllingen i og varm godt igennem. Kom ærterne ved de sidste par minutter.
  11. Til sidst drysses med masser af friskhakket dild og persille.