HjemOpskrifterLaks med Hollandaise

Laks med Hollandaise

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • laksefileter a ca. 150 g4 stk
  • porre1 stk
  • løg1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • lidt peberkorn0
  • fint salt0
  • æbleeddike2 spsk
  • pasteuriserede æggeblommer4 stk
  • friskpresset citronsaft0
  • salt & sort peber0
  • smør250 g

Sådan gør du

  • 1.
    Hak løg, hvidløg og porrer.

  • 2.
    Kom i en gryde med vand sammen med peberkorn og lidt salt.

  • 3.
    Bring vandet i kog.

  • 4.
    Smelt smørret i en gryde til klaret smør.

  • 5.
    Kom laksen i med skindsiden opad.

  • 6.
    Koges ca. 10 min.

  • 7.
    Tag op og hold fisken varm.

  • 8.
    Varm æbleeddike, lidt citronsaft, salt og peber og 4 æggeblommer op (det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt).

  • 9.
    Pisk det godt igennem inden smørret langsomt tilsættes lidt efter lidt.

  • 10.
    Pisk hele tiden så saucen ikke skiller Saucen skal være tyk og cremet.

  • 11.
    Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13126 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1192 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.6 g
Protein: 15.1 %10.6 g
Kulhydrat: 2.6 %1.9 g
Fedt: 82.3 %26.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;