HjemOpskrifterLammeryg og ratatouille

Lammeryg og ratatouille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lammeryg af ca. 1,2 kg
  • olivenolie
  • salt & sort peber
  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flået tomat
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 timianblade
  • olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 grøn squash

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lam: Gnid lammet med rosmarin, hvidløg, salt, peber og olivenolie og lad det trække min. 1 time.

  • 2.
    Varm olien på en pande og brun kødet godt på begge sider.

  • 3.
    Kødet steges færdig i ovnen i ca. 15 min. på 200 grader.

  • 4.
    Ratatouille: Start med at ordne grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker.

  • 5.
    Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolie.

  • 6.
    Tilsæt først aubergine og lad det stege nogle minutter.

  • 7.
    Kom herefter courgetter og peberfrugter i.

  • 8.
    Tilsæt tomatpuré og lidt hvidvinseddike og lad det stege igennem i et par minutter.

  • 9.
    Kom de flåede tomater og timian i og lad det hele simre ca. 30 min.

  • 10.
    Smag til med salt, peber og evt. mere hvidvinseddike.

  • 11.
    Anret med ratatouille i bunden og skiver af lam ovenpå.

  • 12.
    Server med et godt groft brød.

  • 13.
    Man kan godt bruge lammeculotte i stedet for ryg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
29226 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
938 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 19.3 %10.7 g
Kulhydrat: 2.8 %1.5 g
Fedt: 77.9 %19.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;