Lammeryg og ratatouille

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 lammeryg af ca. 1,2 kg2 fede hvidløgOlivenolieSalt og peber1 aubergine1 courgette2 røde peberfrugter2 fede hvidløg1 ds. Flåede tomater1 ds. Tomatpuré2 kviste timianOlivenolieHvidvinseddike

Sådan gør du

Lam:

  1. Gnid lammet med rosmarin, hvidløg, salt, peber og olivenolie og lad det trække min. 1 time.
  2. Varm olien på en pande og brun kødet godt på begge sider.
  3. Kødet steges færdig i ovnen i ca. 15 min. på 200 grader.

 

 

Ratatouille:

  1. Start med at ordne grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker.
  2. Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolie.
  3. Tilsæt først aubergine og lad det stege nogle minutter.
  4. Kom herefter courgetter og peberfrugter i.
  5. Tilsæt tomatpuré og lidt hvidvinseddike og lad det stege igennem i et par minutter.
  6. Kom de flåede tomater og timian i og lad det hele simre ca. 30 min.
  7. Smag til med salt, peber og evt. mere hvidvinseddike.

Anret med ratatouille i bunden og skiver af lam ovenpå. Server med et godt groft brød. Man kan godt bruge lammeculotte i stedet for ryg.