HjemOpskrifterLangtidshævet brød

Langtidshævet brød

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl kærnemælk
  • 8 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk salt
  • 150 g rugmel
  • 150 g speltmel
  • 800 g hvedemel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland mælk og vand og opløs gæren i det.

  • 2.
    Tilsæt salt.

  • 3.
    Tilsæt rugmel og speltmel.

  • 4.
    Kom hvedemel gradvist i.

  • 5.
    Dejen skal ikke æltes med hænderne men have konsistens som en meget tyk grød.

  • 6.
    Lad dejen koldhæve i 12-24 timer.

  • 7.
    Hæld dejen ud på en bageplade og lad den efterhæve 30-60 min.

  • 8.
    Bag i 15-20 min. på 250 grader.

  • 9.
    Skru ovnen ned på 160 grader og bag i yderligere 45-50 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15835 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
738 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 11.4 %4.9 g
Kulhydrat: 83.1 %36.1 g
Fedt: 5.5 %1.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;