HjemOpskrifterLangtidsstegt kalveculotte med timian

Langtidsstegt kalveculotte med timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kalveculotte ca. 1100 g.1 stk
  • smør0
  • salt & sort peber0
  • frisk timian1 bundt
råsyltet agurk med æblejuice
  • agurk skåret i tynde skiver1 stk
  • groft salt1.5 spsk
  • æblejuice1.5 dl
rødbedesalat med bagte rødbeder
  • rødbeder skåret i tern400 g
  • olivenolie1 spsk
  • neutral yoghurt min. 3,5 % fedt3 spsk
  • ristede valnøddekerner hakket i mindre stykker50 g
  • æble skåret i små tern1 stk
  • salt & sort peber0
gratinerede bagekartofler
  • bagekartofler4 stk
  • revet Cheasy® cheddar50 g
  • revet parmigiano reggiano50 g
  • fed hvidløg2 stk
  • sprødstegt parmaskinke4 skive

Sådan gør du

  • 1.
    Kalveculotte: Fjern sener og rids kalveculotten, brun den af på en pande i smør.

  • 2.
    Krydr med salt, peber og timian.

  • 3.
    Pak culotten ind i et dobbeltlag af folie og langtidssteg den i ovn ved 100 grader i ca. 2 timer.

  • 4.
    Tag culotten ud af ovnen og lad den gerne trække i ½ time inden udskæring.

  • 5.
    Råsyltet agurksalat med æblejuice: Vend agurkestrimler i salt og lad det trække i 15 min.

  • 6.
    Skyl agurker og hæld æblejuice over og lad dem trække på ny i ca. 20 min før servering.

  • 7.
    Rødbedesalat af bagte rødbeder: Vend rødbederne i olivenolie og lidt salt og peber og bag dem ved 200 grader i ca. 40 min.

  • 8.
    Bland forsigtigt de afkølede rødbeder med yoghurt og æbletern.

  • 9.
    Det hele smages til med salt og peber og pyntes med de ristede valnødder.

  • 10.
    Gratineret bagekartofler: Bagekartoflerne halveres og med en urtekniv ridses forsigtigt tern i den skårne side, undgå at skære igennem skrællen.

  • 11.
    Bag kartoflerne i ovnen på 200 g i ca. 1 time. (eller til de er møre).

  • 12.
    Når kartoflerne har været i ovnen i ca. 50 min. kommes hvidløg og osten ovenpå kartoflerne og bages til gratineringen er gylden.

  • 13.
    Når kartoflerne tages ud af ovnen kommes den sprødstege parmaskinke ovenpå.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15166 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.1 g
Protein: 37.6 %9.7 g
Kulhydrat: 27.7 %7.2 g
Fedt: 34.7 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;