Langtidsstegt kalveculotte med timian

fork and spoon
Middagsretter
clock
60-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Ovntid: 2 timerIngredienser:1 stk. kalveculotte, ca. 1100 g.SmørSalt og peberEt lille bundt frisk timianRåsyltet agurk med æblejuice:1 stk. agurk, skåret i tynde strimler1,5 spsk. groft salt 1,5 dl. æblejuiceRødbedesalat med bagte rødbeder:400 g. rødbeder, skrællet og skåret i grove tern1 spsk. olivenolie3 spsk. yoghurt naturel, min. 3,5 % fedt50 g. ristede valnødder, hakket i mindre stykker1 stk. sprødt æble, udkernet og skåret i små ternSalt og peberGratinerede bagekartofler:4 stk. bagekartofler50 g. cheddarost, revet50 g. parmesanost, revet2 fed hvidløg, finthakket4 skiver parmaskinke, sprødstegt

Sådan gør du

Kalveculotte:

Fjern sener og rids kalveculotten, brun den af på en pande i smør. Krydr med salt, peber og timian. Pak culotten ind i et dobbeltlag af folie og langtidssteg den i ovn ved 100 grader i ca. 2 timer. Tag culotten ud af ovnen og lad den gerne trække i ½ time inden udskæring.

 

Råsyltet agurksalat med æblejuice:

Vend agurkestrimler i salt og lad det trække i 15 min. Skyl agurker og hæld æblejuice over og lad dem trække på ny i ca. 20 min før servering.

 

 

 

 

Rødbedesalat af bagte rødbeder:

Vend rødbederne i olivenolie og lidt salt og peber og bag dem ved 200 grader i ca. 40 min. Bland forsigtigt de afkølede rødbeder med yoghurt og æbletern. Det hele smages til med salt og peber og pyntes med de ristede valnødder.

 

Gratineret bagekartofler:

Bagekartoflerne halveres og med en urtekniv ridses forsigtigt tern i den skårne side, undgå at skære igennem skrællen. Bag kartoflerne i ovnen på 200 g i ca. 1 time. (eller til de er møre). Når kartoflerne har været i ovnen i ca. 50 min. kommes hvidløg og osten ovenpå kartoflerne og bages til gratineringen er gylden.  Når kartoflerne tages ud af ovnen kommes den sprødstege parmaskinke ovenpå.

 

Energi pr. person: 5134 Kj/  1222 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,6 g.
Kulhydrat: 8,0 g.

Fedt: 7,5 g.