HjemOpskrifterLuksus med Gestus: Brunkager med et pift af appelsin og allehånde

Luksus med Gestus: Brunkager med et pift af appelsin og allehånde

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 250 g brun farin
  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 150 g mandler
  • 25 g usaltede pistacienødder
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk koldt vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog smør, sirup og sukker.

  • 2.
    Opløs potaske i vand, og rør i massen.

  • 3.
    Når massen er lunken, blandes smuttede og hakkede mandler, hakkede pistaciekerner, rosmarin, appelsin i.

  • 4.
    Bland derefter kanel, ingefær og allehånde i hvedemelet.

  • 5.
    Ælt, til dejen er ensartet.

  • 6.
    Rul dejen til tre ruller med en diameter på fire centimeter, og lad dem hvile i køleskabet til næste dag.

  • 7.
    Skær tynde skiver af rullen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • 8.
    Bag brunkagerne i otte til 10 minutter ved 180 °C, og afkøl på en bagerist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24790 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1846 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.0 g
Protein: 5.6 %6.1 g
Kulhydrat: 49 %53.2 g
Fedt: 45.4 %22.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;