HjemOpskrifterØkologisk æblecrumble

Økologisk æblecrumble

Måltidstype:
Dessert
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Fyld:
  • øko æbler4 stk
  • øko sukker100 g
  • øko citronsaft2 spsk
Crumble:
  • smør200 g
  • hvedemel100 g
  • sukker150 g
  • finvalsede havregryn75 g
  • salt1 knivspids
Servering:
  • vaniljeflødeis1
  • økologisk creme fraiche 9%1

Sådan gør du

  • 1.
    Fyld: Skræl æblerne og skær dem i små tern (ca. 2 cm) kassér skræl og kernehuse.

  • 2.
    Vend æblerne med sukker, evt. majsstivelse og citronsaft og fyld dem i en tærteform (ca. 24 cm) Crumble: Smelt smørret.

  • 3.
    Blend mel, sukker, havregryn og salt sammen i en skål.

  • 4.
    Rør det smeltede smør i og fyld crumble på toppen af æblerne.

  • 5.
    Bag kagen i ca. 45 minutter, eller til toppen er sprød og æblerne møre.

  • 6.
    Servering: Servér din crumble varm eller lun, med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.

  • 7.
    TIP: Du kan krydre æblerne med fx stødt kanel eller kardemomme, hvis du har lyst.

  • 8.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14016 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1212 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.0 g
Protein: 2.4 %1.7 g
Kulhydrat: 52.7 %37.6 g
Fedt: 44.9 %14.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;