HjemOpskrifterØkologisk pastasalat med persillepesto

Økologisk pastasalat med persillepesto

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

3 personer
Pesto:
  • øko fed hvidløg1 stk
  • øko bredbladet persille3 håndfuld
  • øko solsikkekerner3 spsk
  • øko parmigiano reggiano50 g
  • øko olivenolie2 dl
  • salt0
  • øko hvidvinseddike0.5 tsk
Pastasalat:
  • øko tørret pasta300 g
  • øko forårsløg2 stk
  • øko agurk0.5 stk
  • øko peberfrugt0.5 stk
  • øko frosne ærter2 dl
  • salt og peber0
  • lidt revet øko parmigiano reggiano0

Sådan gør du

  • 1.
    Pesto: Pil hvidløget og blend hvidløg, persille, solsikkekerner og parmesan i en foodprocessor.

  • 2.
    Tilsæt olivenolie og blend igen, til en rustik pesto (eller efter smag).

  • 3.
    Smag til med salt og en smule eddike.

  • 4.
    Pastasalat: Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente.

  • 5.
    Se kogetiden på posen.

  • 6.
    Afdryp den grundigt og lad den køle en smule.

  • 7.
    Snit imens forårsløg fint, skær agurk og peberfrugt i tern.

  • 8.
    Vend pasta med agurk, peberfrugt, ærter, forårsløg og pesto.

  • 9.
    Smag salaten til med salt og peber og anret den i dybe tallerkner eller pak den i en madkasse.

  • 10.
    Top med lidt revet parmesan.

  • 11.
    TIP: Vær ikke så grundig med at plukke persillen, de inderste stilke er helt ok at blende med i pestoen, så bare brug det meste! TIP TIP: Hvis du vil gemme din pesto, så hæld en smule olivenolie på toppen af den, inden du sætter den på køl.

  • 12.
    Så holder den i 4-6 dage og holder farven smukt.

  • 13.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13292 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1417 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.2 g
Protein: 8.9 %7.4 g
Kulhydrat: 30.5 %25.4 g
Fedt: 60.6 %23.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;