Pesto:
Pil hvidløget og blend hvidløg, persille, solsikkekerner og parmesan i en foodprocessor.
2.
Tilsæt olivenolie og blend igen, til en rustik pesto (eller efter smag).
3.
Smag til med salt og en smule eddike.
4.
Pastasalat:
Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente.
5.
Se kogetiden på posen.
6.
Afdryp den grundigt og lad den køle en smule.
7.
Snit imens forårsløg fint, skær agurk og peberfrugt i tern.
8.
Vend pasta med agurk, peberfrugt, ærter, forårsløg og pesto.
9.
Smag salaten til med salt og peber og anret den i dybe tallerkner eller pak den i en madkasse.
10.
Top med lidt revet parmesan.
11.
TIP: Vær ikke så grundig med at plukke persillen, de inderste stilke er helt ok at blende med i pestoen, så bare brug det meste!
TIP TIP: Hvis du vil gemme din pesto, så hæld en smule olivenolie på toppen af den, inden du sætter den på køl.
12.
Så holder den i 4-6 dage og holder farven smukt.
13.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.