HjemOpskrifterØkologisk sandwichboller med squash

Økologisk sandwichboller med squash

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

12 stk
  • øko gær20 g
  • øko sukker1 tsk
  • øko olivenolie1 dl
  • lunet vand3 dl
  • øko hvedemel500 g
  • øko squash150 g
  • groft øko hvedemel150 g
  • pisket øko æg0
  • øko græskarkerner100 g

Sådan gør du

  • 1.
    Rør gær, sukker, olie og vand sammen.

  • 2.
    Bland hvedemel og salt sammen.

  • 3.
    Rør hvedemel og squash i gærblandingen og ælt dejen glat med groft mel.

  • 4.
    Husk at der er lidt forskel på hvor meget mel, du skal bruge.

  • 5.
    Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter eller natten over på køl.

  • 6.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den ud til 10-12 styk med en dejskraber eller en smørkniv, så får du flade, firkantede boller, der er gode til f.eks. sandwiches.

  • 7.
    Sæt dem på bagepapir og lad dem efterhæve i 30-45 minutter.

  • 8.
    Pensl bollerne med æg pisket med lidt koldt vand, top dem med græskarkerner og bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter.

  • 9.
    Afkøl og nyd.

  • 10.
    TIP: Du kan også tilsætte kogte, moste hvide bønner til dejen, hvis du vil.

  • 11.
    Det holder bollerne saftige i længere tid.

  • 12.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15279 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1163 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.7 g
Protein: 9.7 %6.7 g
Kulhydrat: 53.8 %36.8 g
Fedt: 36.5 %11.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;