FREMGANGSMÅDE
Bund:
Tænd ovnen på 175 grader, gerne varmluft.
2.
Saml fuldkornsmel, hvedemel, salt, smør og olivenolie med en smule koldt vand, til en fast dej.
3.
Smør en tærteform (dia.
4.
Ca. 28 cm) og tryk dejen ud i formen.
5.
Forbag bunden i ca. 15 minutter i den varme ovn.
6.
Lad den køle en smule.
7.
Fyld:
Del imens broccolien i mundrette buketter.
8.
Brug også stokken, skræl den og skær den i stave.
9.
Kom det hele i en gryde med en smule vand og salt.
10.
Damp den under låg i 1-2 minutter.
11.
Afdryp.
12.
Pisk æg med yoghurt, sennep, salt og peber.
13.
Vend ost og spinat i.
14.
Afdryp broccolien grundigt og fyld på tærtebunden.
15.
Top med æggemassen og bag tærten i den varme ovn i ca. 35 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
16.
Servér tærten varm, lun eller kold.
17.
Gerne med en sprød salat til.
18.
TIP: Du kan selvfølgelig lave tærten med alt fra gulerødder til tomat, spinat, blomkål eller noget helt andet.
19.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.