HjemOpskrifterØkologisk broccolitærte

Økologisk broccolitærte

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Bund:
  • øko fuldkornshvedemel100 g
  • øko hvedemel100 g
  • salt1 tsk
  • øko smør50 g
  • øko olivenolie0.5 dl
  • vand3 spsk
Fyld:
  • broccoli400 g
  • æg4 stk
  • yoghurt 10%200 g
  • dijonsennep2 tsk
  • salt og peber0
  • parmigiano reggiano100 g
  • babyspinatblade75 g

Sådan gør du

  • 1.
    FREMGANGSMÅDE Bund: Tænd ovnen på 175 grader, gerne varmluft.

  • 2.
    Saml fuldkornsmel, hvedemel, salt, smør og olivenolie med en smule koldt vand, til en fast dej.

  • 3.
    Smør en tærteform (dia.

  • 4.
    Ca. 28 cm) og tryk dejen ud i formen.

  • 5.
    Forbag bunden i ca. 15 minutter i den varme ovn.

  • 6.
    Lad den køle en smule.

  • 7.
    Fyld: Del imens broccolien i mundrette buketter.

  • 8.
    Brug også stokken, skræl den og skær den i stave.

  • 9.
    Kom det hele i en gryde med en smule vand og salt.

  • 10.
    Damp den under låg i 1-2 minutter.

  • 11.
    Afdryp.

  • 12.
    Pisk æg med yoghurt, sennep, salt og peber.

  • 13.
    Vend ost og spinat i.

  • 14.
    Afdryp broccolien grundigt og fyld på tærtebunden.

  • 15.
    Top med æggemassen og bag tærten i den varme ovn i ca. 35 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.

  • 16.
    Servér tærten varm, lun eller kold.

  • 17.
    Gerne med en sprød salat til.

  • 18.
    TIP: Du kan selvfølgelig lave tærten med alt fra gulerødder til tomat, spinat, blomkål eller noget helt andet.

  • 19.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10516 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
785 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.5 g
Protein: 17.7 %8.2 g
Kulhydrat: 24.8 %11.5 g
Fedt: 57.5 %12.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;