Pulled pork burger

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1,5 kg nakkefilet2 mørke øl, f.eks. stout eller porter2 dl ketchup2 dl brun farin1 dl æbleeddike2 spsk. dijonsennep2 spsk. tørret chili2 spsk. Spidskommen1 spsk. fennikelfrø​Salt og peber

Sådan gør du

  1. Bland farin, ketchup, sennep og de tørrede krydderier.
  2. Gnid kødet godt med blandingen.
  3. Sæt ovnen på 250 grader.
  4. Sæt kødet i ovnen i ca. 15-20 min.
  5. Hæld øl og eddike ved og dæk bradepanden med folie eller et låg. Det sikrer, at kødet ikke bliver tørt.
  6. Skru ovnen ned til 90 grader og lad den stå i ca. 14-15 timer.
  7. Tag låg eller folie af og steg yderligere ca. 1 time ved 125 grader.
  8. Kødet er nu så mørt at det nærmeste kan skæres med en gaffel.

Pulled pork er fantastisk som alternativ til den traditionelle burger. Fyld kødet i en dejlig sprød bolle med lidt hjemmerørt mayo, ketchup, syltet agurk og løgkompot. 

Har du ikke tid til at lave pulled pork fra bunden, kan du i stedet købe Gestus Pulled Pork.

 

Energi pr. person: 4172 Kj/ 993 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Kulhydrat: 8,5 g

Fedt: 7,0 g