Rillette af gris

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 nakkefilet eller ribbensteg1 dl øl2 dl rødvin(istedet for øl)1 kvist timian1 løg2 fede hvidløg1 spsk. sennepÆbleeddike

Sådan gør du

  1. Gnid kødet med lidt salt og peber.
  2. Varm ovnen op til 250 grader og brun stegen i ca. 15 min.
  3. Tag den ud og kom øl eller rødvin på, timian, løg og hvidløg
  4. Dæk den til med folie og sæt den tilbage i ovnen. Skru ned til 120 grader og steg den ca. 4 timer til den er helt mør.
  5. Lad kødet køle lidt af og pluk det enten med hænderne eller ved at trække det fra hinanden med to gafler.
  6. Sigt lagen fra stegen og kog den lidt ind.
  7. Hæld det over kødet og vend lidt æbleeddike og sennep i.
  8. Smag til med salt og peber og kom det på sylteglas.
  9. Skal stå min. til næste dag, så den har sat sig. Kan holde et par måneder, hvis der kommes et lag svine- eller andefedt på toppen. 

I stedet for at komme kødet i ovnen kan man også confitere det i andefedt. Rillette kan serveres med cornichoner, hjemmesyltede rødbeder og sennep, f.eks. som en forret eller med groft rugbrød.