HjemOpskrifterRillette af gris

Rillette af gris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl øl
  • 1 kg nakkefilet eller ribbensteg
  • 2 dl rødvin (istedet for øl)
  • 1 timianblad
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk sennep
  • æbleeddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid kødet med lidt salt og peber.

  • 2.
    Varm ovnen op til 250 grader og brun stegen i ca. 15 min.

  • 3.
    Tag den ud og kom øl eller rødvin på, timian, løg og hvidløg Dæk den til med folie og sæt den tilbage i ovnen.

  • 4.
    Skru ned til 120 grader og steg den ca. 4 timer til den er helt mør.

  • 5.
    Lad kødet køle lidt af og pluk det enten med hænderne eller ved at trække det fra hinanden med to gafler.

  • 6.
    Sigt lagen fra stegen og kog den lidt ind.

  • 7.
    Hæld det over kødet og vend lidt æbleeddike og sennep i.

  • 8.
    Smag til med salt og peber og kom det på sylteglas.

  • 9.
    Skal stå min. til næste dag, så den har sat sig.

  • 10.
    Kan holde et par måneder, hvis der kommes et lag svine- eller andefedt på toppen.

  • 11.
    I stedet for at komme kødet i ovnen kan man også confitere det i andefedt.

  • 12.
    Rillette kan serveres med cornichoner, hjemmesyltede rødbeder og sennep, f.eks. som en forret eller med groft rugbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8648 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
616 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 35.8 %13.0 g
Kulhydrat: 3.4 %1.2 g
Fedt: 52.7 %8.8 g
Alkohol: 8.1 %1.7 g
;