Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Hele Danmarks lokale supermarked
Gul Pris
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Rillette af gris
Rillette af gris
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
øl
1 dl
svinenakkefilet eller ribbensteg
1 kg
rødvin (istedet for øl)
2 dl
timianblad
1 stk
løg
1 stk
fed hvidløg
2 stk
sennep
1 spsk
æbleeddike
0
Sådan gør du
1.
Gnid kødet med lidt salt og peber.
2.
Varm ovnen op til 250 grader og brun stegen i ca. 15 min.
3.
Tag den ud og kom øl eller rødvin på, timian, løg og hvidløg Dæk den til med folie og sæt den tilbage i ovnen.
4.
Skru ned til 120 grader og steg den ca. 4 timer til den er helt mør.
5.
Lad kødet køle lidt af og pluk det enten med hænderne eller ved at trække det fra hinanden med to gafler.
6.
Sigt lagen fra stegen og kog den lidt ind.
7.
Hæld det over kødet og vend lidt æbleeddike og sennep i.
8.
Smag til med salt og peber og kom det på sylteglas.
9.
Skal stå min. til næste dag, så den har sat sig.
10.
Kan holde et par måneder, hvis der kommes et lag svine- eller andefedt på toppen.
11.
I stedet for at komme kødet i ovnen kan man også confitere det i andefedt.
12.
Rillette kan serveres med cornichoner, hjemmesyltede rødbeder og sennep, f.eks. som en forret eller med groft rugbrød.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8648 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
616 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
0.1 g
Protein:
35.8 %
13.0 g
Kulhydrat:
3.4 %
1.2 g
Fedt:
52.7 %
8.8 g
Alkohol:
8.1 %
1.7 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
;