HjemOpskrifterSauce Bearnaise

Sauce Bearnaise

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • bearnaiseessens (se opskrift)2 spsk
  • klaret smør250 g
  • pasteuriserede æggeblommer4 stykke
  • frisk estragon1 bundt
  • salt & sort peber0
  • evt. lidt friskpresset citronsaft0

Sådan gør du

  • 1.
    Sådan skal du gøre: Start med at lave essensen.

  • 2.
    Kog alle ingredienserne ind til ca. 2 spsk.

  • 3.
    Sigt essensen.

  • 4.
    Til saucen smeltes smørret først i en gryde.

  • 5.
    Smørret skal være klaret – dvs. at alle urenheder skal være bundfældet.

  • 6.
    Kom æggeblommer og essens i en gryde.

  • 7.
    Sæt den over svag varme under konstant piskning (det er meget vigtigt, at det ikke bliver for varmt).

  • 8.
    Man kan evt. gøre brug af vandbad.

  • 9.
    Når det er pisket godt sammen  og temperaturen er fingervarm, tages gryden af varmen.

  • 10.
    Tilsæt nu langsomt og lidt efter lidt det klarede smør under konstant piskning.

  • 11.
    Bliv ved ind til smørret er blevet optaget i saucen.

  • 12.
    Hak frisk estragon og vend i saucen til sidst.

  • 13.
    Smag til med salt, peber og evt, citronsaft.

  • 14.
    Saucen skal være fed men samtidig have masser af syre.

  • 15.
    Bearnaise er en klassiker, som er blevet brugt og misbrugt utallige gange.

  • 16.
    Hvor tyk man ønsker sin bearnaise er i sidste ende en smagssag, men masser af syre er en forudsætning for en god bearnaise.

  • 17.
    Går godt til især oksekød og kylling.

  • 18.
    Essens: 1 dl sherryeddike 2 skalotteløg 1 kvist frisk estragon 10 sorte peberkorn.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8436 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2343 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.2 g
Protein: 2.4 %3.3 g
Kulhydrat: 0.6 %0.8 g
Fedt: 97 %61.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;