HjemOpskrifterSennepsemulsion

Sennepsemulsion

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • sherryeddike3 spsk
  • pasteuriserede æggeblommer4 stk
  • god olivenolie5 dl
  • frisk estragon1 bundt
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æggeblommer og sherryeddike godt sammen (skal være skummende og begynde at have struktur som en mayonnaise).

  • 2.
    Tilsæt olivenolie lidt ad gangen til man får en mayonnaise.

  • 3.
    Bland yoghurt, sennep, estragon, salt og peber i.

  • 4.
    Smag evt. til med mere sennep og sherryeddike.

  • 5.
    Sennepsemulsion minder i smagen om en kold bearnaise og går derfor rigtigt godt til rødt oksekød og kylling.

  • 6.
    Kan med fordel laves dagen før man skal bruge det.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17561 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
3054 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.1 g
Protein: 1 %1.8 g
Kulhydrat: 0.4 %0.7 g
Fedt: 98.6 %81.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;