HjemOpskrifterSpaghetti piselli med sprød parma

Spaghetti piselli med sprød parma

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • parmaskinke16 skive
  • Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%3 dl
  • frosne ærter (optøet)450 g
  • pasteuriserede æggeblommer2 stk
  • salt & sort peber0
  • revet parmigiano reggiano80 g
  • frisk hakket kruspersille0
  • frisk pasta500 g

Sådan gør du

  • 1.
    Fordel parmaskinken på en bradepande med papir i bunden.

  • 2.
    Rist dem i ovnen ved 200˚C i cirka 10 minutter eller til de er gyldne og sprøde.

  • 3.
    Kom pastaen i kogende vand tilsat salt.

  • 4.
    Kog i cirka 2 minutter til den er al dente.

  • 5.
    Lad pastaen dryppe af i en sigte - gem kogevandet.

  • 6.
    Kog fløden op i gryden og lad den koge cirka 3 minutter.

  • 7.
    Tilsæt ærterne og vend rundt.

  • 8.
    Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Tilsæt den kogte pasta, 3 dl kogevand, æggeblommer og halvdelen af parmesanosten og vend rundt.

  • 10.
    Anret pastaen i dybe tallerkner.

  • 11.
    Knæk parmaskinken i mindre stykker og fordel den på pastaen sammen med hakket persille og resten af parmesanosten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12399 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
783 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.8 g
Protein: 22.1 %10.2 g
Kulhydrat: 22.9 %10.6 g
Fedt: 55 %11.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;