HjemOpskrifterSpicy nudelsuppe med kylling

Spicy nudelsuppe med kylling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 hel kylling 1400 g
  • 5 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 2 løg
suppe
  • 2 liter hønsebouillon
  • saften fra 1 limefrugt
  • 2 tsk sukker
  • 300 g kogte ægnudler
grønt
  • 200 g gulerødder
  • 100 g røde peberfrugter
  • 100 g forårsløg
  • pynt: hakket frisk koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl og kom den hele kylling i en stor gryde.

  • 2.
    Dæk med vand.

  • 3.
    Skær ingefær og hvidløg i skiver, halvér chili, skær løg i kvarte og kom det hele ned i vandet til kyllingen.

  • 4.
    Lad det koge langsomt op og skum urenheder af undervejs.

  • 5.
    Kog kyllingen mør i ca. 45-50 minutter, til lårene slipper kødet.

  • 6.
    Tag kyllingen op og lad den køle lidt af.

  • 7.
    Kog suppen ind til 2 liter og sigt den.

  • 8.
    Pluk kyllingen i grove stykker uden skind og ben.

  • 9.
    Kom suppen i en gryde, smag til med lime og sukker.

  • 10.
    Skær gulerødder og forårsløg i skrå skiver og peberfrugt i tern.

  • 11.
    Kom herefter grøntsager og kylling i suppen, og lad det blive godt varmt.

  • 12.
    Tilsæt de kogte nudler.

  • 13.
    Lige inden servering tilsættes forårsløg, så de når at blive lune.

  • 14.
    Anret i skåle og pynt med masser af koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14800 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
350 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 31.4 %6.5 g
Kulhydrat: 30.6 %6.3 g
Fedt: 38 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;