HjemOpskrifterStegt kyllingebryst med grov mos og bagte rødder

Stegt kyllingebryst med grov mos og bagte rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kyllingebryststykker med ben
  • 1 kg kartoffel
  • 1 dl kærnemælk
  • 200 g smør
  • 1 dl æbleeddike
  • 8 gulerødder
  • 0.5 bundt kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at vaske kartofler og ordne gulerødder (skrælles eller vaskes efter behov)

  • 2.
    Kartoflerne sættes over i en gryde med vand uden salt og lad dem koge helt møre.

  • 3.
    Halvér gulerødderne og kom dem i en bradepande med ca. 50 gr. Smør, lidt æbleeddike og salt og peber.

  • 4.
    Bages ca. 15 min på 220 grader (må godt have lidt bid)

  • 5.
    Krydr kyllingen med salt og peber.

  • 6.
    Varm en pande godt op med olivenolie og brun kyllingebrysterne på begge sider.

  • 7.
    Steges færdig i ovnen i ca. 10 min på 220 grader.

  • 8.
    Mens kylling og gulerødder er ovnen ordnes mosen.

  • 9.
    Kartofler, kærnemælk, ca. 150 g smør og æbleeddike moses godt sammen til en grov puré.

  • 10.
    Smag til med salt, peber og eddike efter behag.

  • 11.
    Retten anrettes med puré i bunden, de halverede gulerødder samt kyllingen på toppen.

  • 12.
    Pynt af med persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13388 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
528 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 17.6 %5.5 g
Kulhydrat: 26.7 %8.3 g
Fedt: 55.7 %8.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;