HjemOpskrifterTærte med spinat, rejer og champignon

Tærte med spinat, rejer og champignon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 pakke butterdej
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knust fed hvidløg
  • 200 g optøet frossen helbladet spinat
  • 450 g håndpillede rejer (gem lidt til pynt)
  • 3 æg
  • 2 dl Arla® ØKO letmælk
  • salt & friskkværnet peber
  • 75 g revet parmesanost
pynt
  • rejer & frisk dild
  • æble
  • icebergsalat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg optøede butterdejsplader ca. 1 cm ind over hinanden, så der dannes et helt stykke.

  • 2.
    Rulles ud så det passer til en smurt tærteform 22-24 cm.

  • 3.
    Kom dejen i formen og skær kanter af.

  • 4.
    Varm en pande op med olivenolie.

  • 5.
    Rist halve champignon og krydr med knust hvidløg uden at det brænder på.

  • 6.
    Pres spinaten helt fri for væde, og bland det sammen med de ristede champignon.

  • 7.
    Bland æg med de øvrige ingredienser til fyldet.

  • 8.
    Kom champignon/spinat fyldet i tærten sammen med håndpillede rejer.

  • 9.
    Gem lidt rejer til pynt.

  • 10.
    Kom æggeblandingen over tærten og bag den ved 200 grader nederst i ovn i ca. 35 min. til æggemassen har sat sig.

  • 11.
    Serveres med æbler i tern med Iceberg salat.

  • 12.
    Pynt med rejer og frisk dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11907 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
672 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 22.9 %9.1 g
Kulhydrat: 22 %8.7 g
Fedt: 55.1 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;