HjemOpskrifterTærte med spinat, rejer og champignon

Tærte med spinat, rejer og champignon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • butterdej1 pakke
  • champignoner250 g
  • olivenolie1 spsk
  • knust fed hvidløg1 stykke
  • optøet frossen helbladet spinat200 g
  • håndpillede rejer (gem lidt til pynt)450 g
  • æg3 stykke
  • Arla® ØKO letmælk2 dl
  • salt & friskkværnet peber0
  • revet parmigiano reggiano75 g
pynt
  • rejer & frisk dild0
  • æble0
  • icebergsalat0

Sådan gør du

  • 1.
    Læg optøede butterdejsplader ca. 1 cm ind over hinanden, så der dannes et helt stykke.

  • 2.
    Rulles ud så det passer til en smurt tærteform 22-24 cm.

  • 3.
    Kom dejen i formen og skær kanter af.

  • 4.
    Varm en pande op med olivenolie.

  • 5.
    Rist halve champignon og krydr med knust hvidløg uden at det brænder på.

  • 6.
    Pres spinaten helt fri for væde, og bland det sammen med de ristede champignon.

  • 7.
    Bland æg med de øvrige ingredienser til fyldet.

  • 8.
    Kom champignon/spinat fyldet i tærten sammen med håndpillede rejer.

  • 9.
    Gem lidt rejer til pynt.

  • 10.
    Kom æggeblandingen over tærten og bag den ved 200 grader nederst i ovn i ca. 35 min. til æggemassen har sat sig.

  • 11.
    Serveres med æbler i tern med Iceberg salat.

  • 12.
    Pynt med rejer og frisk dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11907 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
672 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.9 g
Protein: 22.9 %9.1 g
Kulhydrat: 22 %8.7 g
Fedt: 55.1 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;