HjemOpskrifterTarteletter med kylling, porrer, ærter og gulerødder

Tarteletter med kylling, porrer, ærter og gulerødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
11 personer
12 personer
  • kylling1 stk
  • tarteletter16 stk
  • løg2 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • citron (usprøjtet)1 stk
  • peberkorn10 stk
  • smør100 g
  • hvedemel1 dl
  • 1-2 hønsebouillon1
  • frosne ærter600 g
  • gulerødder4 stk
  • porrer3 stk
  • friskpresset citronsaft0
  • kruspersille1 bundt
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kylling, løg, porre, 1 kvist timian og peberkorn i en gryde.

  • 2.
    Dæk med vand og bring i kog.

  • 3.
    Skum for urenheder.

  • 4.
    Lad kyllingen simre ca. 1 time til den er mør.

  • 5.
    Tag kyllingen op og lad den køle lidt af.

  • 6.
    Kog bouillonen ind så den får en kraftig smag.

  • 7.
    Pluk kyllingen i mindre stykker uden skind og ben.

  • 8.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel.

  • 9.
    Pisk godt så melet opløses.

  • 10.
    Hæld langsomt bouillon på under piskning til den ønskede konsistens opnås.

  • 11.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 12.
    Skræl gulerødder, skær dem i tern og kom i gryden.

  • 13.
    Lad dem koge ca. 5 min. (skal stadig være sprøde).

  • 14.
    Kom kyllingen i og varm godt igennem.

  • 15.
    Kom ærterne i sammen med porrer i tynde skiver i de sidste par minutter.

  • 16.
    Lun tarteletter efter anvisning på pakken.

  • 17.
    Anret tarteletterne med fyldet og masser af friskhakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19475 kj / 4652 kcal
Næringsindhold pr. 100g
591 kj / 141 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.7 g
Protein: 24.3 %8.4 g
Kulhydrat: 21.4 %7.4 g
Fedt: 54.3 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;