HjemOpskrifterThaisuppe med rejer og kokosmælk

Thaisuppe med rejer og kokosmælk

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • ægnudler300 g
  • pose rå tigerreje1 stk
  • gulerødder3 stk
  • rød peberfrugt1 stk
  • citron (usprøjtet)1 stk
  • frisk koriander1 bæger
  • løg1 stk
  • fed hvidløg1 stk
  • frisk ingefær50 g
  • friske chilier2 stk
  • kokosmælk1 dåse
  • grøntsagsbouillon8 dl
  • salt, sort peber & sukker0

Sådan gør du

  • 1.
    Hak løg og hvidløg og svits i lidt olie i en gryde.

  • 2.
    Kom chili, ingefær, bouillon, citronsaft og kokosmælk på.

  • 3.
    Lad det koge godt igennem i ca. 30 min.

  • 4.
    Imens ordnes grøntsagerne.

  • 5.
    Peberfrugter skæres i mindre stykker, gulerødder skrælles og skæres i stave.

  • 6.
    Smag suppen til med salt, peber og lidt sukker.

  • 7.
    Kom grøntsagerne i og giv dem nogle minutter (skal stadig have bid).

  • 8.
    Kom herefter tigerrejerne i.

  • 9.
    Når de har skiftet farvet er de færdige – tager ca. 3-5 min.

  • 10.
    Til sidst vendes nudlerne i.

  • 11.
    Serveres rygende varm med masser af friskhakket koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8904 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
391 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.9 g
Protein: 12.4 %2.9 g
Kulhydrat: 50.4 %11.6 g
Fedt: 37.2 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;