HjemOpskrifterTykstegsbøffer med grov kartoffelmos og jordskokkesalat

Tykstegsbøffer med grov kartoffelmos og jordskokkesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g tykstegsbøffer (4 stk)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 2 timianblade
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk sort peber
grov kartoffelmos
  • 500 g kartofler
  • 500 g persillerødder eller pastinak
  • 50 spsk smør
  • 2 dl mælk
  • salt & sort peber
jordskokkesalat
  • 200 g jordskokker
  • 200 g grønne bønner
  • 2 æbler
  • 100 g spidskål
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
lun soyadressing
  • 100 g hasselnødder
  • 50 spsk smør
  • 0.5 dl sojasauce
  • skal af 1 limefrugt
  • 0.5 dl friskpresset limesaft
  • 0.5 frisk chili

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til soyadressingen ristes hele hasselnødder på en varm pande, til de er gyldne.

  • 2.
    Kom dem over på et viskestykke og rul skallen af.

  • 3.
    Varm smør op i en lille gryde og lad det blive brunt.

  • 4.
    Tilsæt soyasauce, limeskal, limesaft samt finthakket rød chili.

  • 5.
    Vend hasselnødder i soyadressingen.

  • 6.
    Skræl og kog kartofler og persillerod eller pastinak sammen i en gryde, til de er møre.

  • 7.
    Mos groft og tilsæt smør og mælk.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Skræl jordskokker og skær dem i tern.

  • 10.
    Kog og snit de grønne bønner fint, skær æbler i tern og snit spidskål.

  • 11.
    Vend alle ingredienser sammen til jordskokkesalaten og tilsæt citronsaft og olivenolie.

  • 12.
    Smag til med salt og peber.

  • 13.
    Varm en pande op med smør, hele hvidløgsfed og timian.

  • 14.
    Steg tykstegsbøffer i 3 minutter på hver side.

  • 15.
    Krydr med hvidløgssalt og peber.

  • 16.
    Anret bøffer og mos med soyadressing og jordskokkesalat til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15510 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
478 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 25.1 %7.1 g
Kulhydrat: 26.3 %7.4 g
Fedt: 48.6 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;