Find butik
Ugens avis
Køb online
Opskrifter
Fordelsapp
SPARs grillunivers
Specialøl
Forskellige øltyper
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
SPAR tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Tykstegsbøffer med grov kartoffelmos og jordskokkesalat
Tykstegsbøffer med grov kartoffelmos og jordskokkesalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 g tykstegsbøffer (4 stk)
3 fed hvidløg
115 g smør
2 friske timiankviste
1 tsk hvidløgssalt
2⅓ g sort peber
grov kartoffelmos
500 g kartofler
500 g persillerødder eller pastinak
115 g smør
2 dl mælk
2⅓ g sort peber
jordskokkesalat
200 g jordskokker
200 g grønne bønner
2 æbler
100 g spidskål
3 spsk friskpresset citronsaft
3 spsk olivenolie
salt & friskkværnet peber
lun soyadressing
100 g hasselnødder
115 g smør
½ dl sojasauce
skal af 1 limefrugt
½ dl friskpresset limesaft
½ chili
SÅDAN GØR DU
1.
Til soyadressingen ristes hele hasselnødder på en varm pande, til de er gyldne.
2.
Kom dem over på et viskestykke og rul skallen af.
3.
Varm smør op i en lille gryde og lad det blive brunt.
4.
Tilsæt soyasauce, limeskal, limesaft samt finthakket rød chili.
5.
Vend hasselnødder i soyadressingen.
6.
Skræl og kog kartofler og persillerod eller pastinak sammen i en gryde, til de er møre.
7.
Mos groft og tilsæt smør og mælk.
8.
Smag til med salt og peber.
9.
Skræl jordskokker og skær dem i tern.
10.
Kog og snit de grønne bønner fint, skær æbler i tern og snit spidskål.
11.
Vend alle ingredienser sammen til jordskokkesalaten og tilsæt citronsaft og olivenolie.
12.
Smag til med salt og peber.
13.
Varm en pande op med smør, hele hvidløgsfed og timian.
14.
Steg tykstegsbøffer i 3 minutter på hver side.
15.
Krydr med hvidløgssalt og peber.
16.
Anret bøffer og mos med soyadressing og jordskokkesalat til.
Fest
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15424 kj / 3686 kcal
Næringsindhold pr. 100g
475 kj / 113 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.1 g
Protein:
26 %
7.3 g
Kulhydrat:
24.1 %
6.7 g
Fedt:
49.9 %
6.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Facebook
Youtube
;