
Tykstegsbøffer med grov kartoffelmos og jordskokkesalat
Til soyadressingen ristes hele hasselnødder på en varm pande, til de er gyldne. Kom dem over på et viskestykke og rul skallen af. Varm smør op i en lille gryde og lad det blive brunt. Tilsæt soyasauce, limeskal, limesaft samt finthakket rød chili. Vend hasselnødder i soyadressingen.
Skræl og kog kartofler og persillerod eller pastinak sammen i en gryde, til de er møre. Mos groft og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt og peber.
Skræl jordskokker og skær dem i tern. Kog og snit de grønne bønner fint, skær æbler i tern og snit spidskål. Vend alle ingredienser sammen til jordskokkesalaten og tilsæt citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op med smør, hele hvidløgsfed og timian. Steg tykstegsbøffer i 3 minutter på hver side. Krydr med hvidløgssalt og peber. Anret bøffer og mos med soyadressing og jordskokkesalat til.
Energi pr. person: 4051 kJ / 739 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 8,0 g