HjemOpskrifterVarmrøget laks på grill med rygeost og jordbær

Varmrøget laks på grill med rygeost og jordbær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • laksefileter4 stk
  • smagsneutral olie1 spsk
  • salt & sort peber0
rygeostcreme
  • rygeost100 g
  • creme fraiche 18%1 dl
  • frisk dild hakket0.5 dl
  • friskpresset citronsaft2 tsk
  • salt & friskkværnet peber0
  • jordbær halveret200 g
  • rugbrødschips med salt100 g
  • pynt: dildkviste0

Sådan gør du

  • 1.
    Smør laksene med lidt olie og drys med salt og peber.

  • 2.
    Fordel varme kul i en kuglegrill.

  • 3.
    Fjern folien på røgbakken og placer den i den ene side oven på kullene.

  • 4.
    Læg laksene midt på grillristen.

  • 5.
    Sæt låget på.

  • 6.
    Når det begynder at ryge lukkes spjældet næsten helt i.

  • 7.
    Lad laksefileterne ryge i ca. 20-25 min.

  • 8.
    Temperaturen skal være mellem 150°C og 175°C.

  • 9.
    Tag laksen af grillen og de er klar til servering.

  • 10.
    Rygeostecreme: Tag 1/3 del af rygeosten og 1 dl dild og blend det helt grønt med en stavblender.

  • 11.
    Vend det sammen med resten af rygeosten og creme fraichen.

  • 12.
    Smag til med citronsaft samt salt og peber.

  • 13.
    Anret laksen på 4 tallerkner sammen rygeostcreme, rugbrødschips og friske jordbær.

  • 14.
    Pynt med dild og server.

  • 15.
    Tips: Lav dobbelt portion af rygeostcremen uden dild i. Varmrøget laks kan købes færdiglavet

  • 16.
    Server den til hovedretten tilsmagt med purløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8612 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
836 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.0 g
Protein: 23.9 %11.8 g
Kulhydrat: 13.6 %6.7 g
Fedt: 62.5 %14.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;