Varmrøget laks på grill med rygeost og jordbær

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Varmrøget laks på grill med rygeost og jordbær
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. laksefilet1 spsk. neutral oliesalt og peber1 røg bakke til varm rygning Rygeostecreme:100 g rygeost 10%1 dl creme fraiche 18%1/2 dl dild, hakket2 tsk. citronsaftSalt og kværnet peber200 g jordbær, halveret100 g rugbrødschipsPynt: Dildkviste

Sådan gør du

Smør laksene med lidt olie og drys med salt og peber. Fordel varme kul i en kuglegrill. Fjern folien på røgbakken og placer den i den ene side oven på kullene. Læg laksene midt på grillristen. Sæt låget på. Når det begynder at ryge lukkes spjældet næsten helt i. Lad laksefileterne ryge i ca. 20-25 min. Temperaturen skal være mellem 150°C og 175°C. Tag laksen af grillen og de er klar til servering.

Rygeostecreme:

Tag 1/3 del af rygeosten og 1 dl dild og blend det helt grønt med en stavblender. Vend det sammen med resten af rygeosten og creme fraichen. Smag til med citronsaft samt salt og peber.

 

Anret laksen på 4 tallerkner sammen rygeostcreme, rugbrødschips og friske jordbær.

Pynt med dild og server.

 

Tip: Lav dobbelt portion af rygeostcremen uden dild i. Server den til hovedretten tilsmagt med purløg.

 

Tip: Varmrøget laks kan købes færdiglavet

 

 

Energi pr. person:  1443 Kj/ 344 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g.
Kulhydrat: 3,5 g.

Fedt: 12,0 g.