Vintersuppe med kraftben

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
vintersuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 Kraftben fra okse eller kalv100 g Bacon i skiver200 g Selleri6 Gulerødder2 Porrer400 g Pastinakker500 g Oksespidsbryst1 Suppevisk*SaltPeber

Sådan gør du

Skær baconskiverne i halve.

Svits baconen i en stor gryde.

Kom kraftbenet ved og svits det på alle sider.

Tilsæt suppevisken og vand så det dækker. Skræl grøntsagerne, og skær sellerien i mindre stykker. Kom 1/3 af sellerien i. Lad nu suppen stå og simre i ½ time. Tilsæt kødet, og lad simre videre i 1 time. Skum indimellem med en hulske.

Tilsæt derefter grøntsagerne, og kog suppen færdig. 

Tag grøntsagerne op af suppen med en hulske, når de er møre.

 

Tag kød, bacon, suppevisk og kraftben op af suppen, og si suppen. Skær grøntsagerne i mindre stykker. Kom suppen, kødet, bacon og grøntsager tilbage i suppen.

Kog op, og smag til med salt og peber.

 

* Suppevisk er: sammenbundne blade af porre, selleritop, persille og evt. timian, der koges med i suppen for at give en krydret smag.