HjemOpskrifterVintersuppe med kraftben

Vintersuppe med kraftben

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 okseben
  • 100 g bacon
  • 200 g bladselleri
  • 6 gulerødder
  • 2 porrer
  • 400 g pastinakker
  • 500 g oksespidsbryst
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær baconskiverne i halve.

  • 2.
    Svits baconen i en stor gryde.

  • 3.
    Kom kraftbenet ved og svits det på alle sider.

  • 4.
    Tilsæt suppevisken og vand så det dækker.

  • 5.
    Skræl grøntsagerne, og skær sellerien i mindre stykker.

  • 6.
    Kom 1/3 af sellerien i.

  • 7.
    Lad nu suppen stå og simre i ½ time.

  • 8.
    Tilsæt kødet, og lad simre videre i 1 time.

  • 9.
    Skum indimellem med en hulske.

  • 10.
    Tilsæt derefter grøntsagerne, og kog suppen færdig.

  • 11.
    Tag grøntsagerne op af suppen med en hulske, når de er møre.

  • 12.
    Tag kød, bacon, suppevisk og kraftben op af suppen, og si suppen.

  • 13.
    Skær grøntsagerne i mindre stykker.

  • 14.
    Kom suppen, kødet, bacon og grøntsager tilbage i suppen.

  • 15.
    Kog op, og smag til med salt og peber.   * Suppevisk er: sammenbundne blade af porre, selleritop, persille og evt. timian, der koges med i suppen for at give en krydret smag.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7192 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
360 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 29.6 %6.3 g
Kulhydrat: 23 %4.9 g
Fedt: 47.4 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;