HjemOpskrifterBagt torsk med linsesalat og rødbede/æble-vinaigrette

Bagt torsk med linsesalat og rødbede/æble-vinaigrette

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • torskefileter800 g
  • smør100 g
  • hvidvin1 dl
  • kogte grønne linser i vand4 dl
  • grøn squash1 stk
  • løg1 stk
  • olivenolie2 spsk
  • eddike2 spsk
  • rødbeder skrællet eller skåret i tern3 stk
  • æbler i tern3 stk
  • sennep1 spsk
  • kapers1 spsk
  • honning2 spsk
  • æbleeddike2 spsk
  • kruspersille0.5 bundt

Sådan gør du

  • 1.
    Skær torsken i 4 ensartede stykker og kom dem i en bradepande med bagepapir.

  • 2.
    Kom smør og hvidvin over.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Tænd ovnen på 175 grader Skær courgetter i tern og hak løg og persille.

  • 5.
    Vend det sammen med de kogte linser og tilsæt olivenolie og eddike.

  • 6.
    Sæt fisken i ovnen.

  • 7.
    Varm æbleeddike og honning i en lille gryde.

  • 8.
    Tilsæt rødbede og æble.

  • 9.
    Kog et par minutter.

  • 10.
    Tilsæt de øvrige ingredienser og lad vinaigretten simre yderligere et par minutter.

  • 11.
    Tag fisken ud af ovnen.

  • 12.
    Kom linsesalaten på en tallerken, anret fisken ovenpå og slut af med den lune vinaigrette.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12354 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
534 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.5 g
Protein: 22.6 %7.1 g
Kulhydrat: 27.5 %8.6 g
Fedt: 47.6 %6.9 g
Alkohol: 2.3 %0.4 g
;