HjemOpskrifterBoller i karry

Boller i karry

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 500 g hakket grisekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dl hvedemel
  • 1 spsk revet løg
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • salt & sort peber
  • 1 spsk lille finthakket løg
  • 3 spsk smør
  • 1 revet æble
  • 0.5 spsk karry
  • 3 dl hvedemel
  • 6 dl vand fra kødbollerne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør det hakkede kød med æg, mel, løg og rør væden i lidt ad gangen.

  • 2.
    Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile 15 min. i køleskabet.

  • 3.
    Bring en gryde med letsaltet vand i kog.

  • 4.
    Form kødboller med en ske og kom dem i kogende vand – kog kun et lag boller ad gangen.

  • 5.
    Lad dem koge ved svag varme 8-10 min. eller til bollerne er faste.

  • 6.
    Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte.

  • 7.
    Karrysovs: Damp det hakkede løg klart i smørret og kom det revne æble i.

  • 8.
    Rør karry i og lad det kort svitse med.

  • 9.
    Rør melet i og spæd med væden fra kødbollerne.

  • 10.
    Kog igennem i få minutter.

  • 11.
    Smag sovsen til med salt og peber og kom kødbollerne i og varm dem i sovsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6371 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 32.7 %7.2 g
Kulhydrat: 22.7 %5.0 g
Fedt: 44.6 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;