Boller i karry

clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g hakket svinekød 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon Salt & peber Karrysovs: 1 lille finthakket løg 3 spsk. smør 1 revet æble ½ spsk. karry 3 spsk. mel ca. 6 dl kødbollevand

Sådan gør du

  1. Rør det hakkede kød med æg, mel, løg og rør væden i lidt ad gangen.
  2. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile 15 min. i køleskabet.
  3. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  4. Form kødboller med en ske og kom dem i kogende vand – kog kun et lag boller ad gangen.
  5. Lad dem koge ved svag varme 8-10 min. eller til bollerne er faste.
  6. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte.

Karrysovs:

  1. Damp det hakkede løg klart i smørret og kom det revne æble i.
  2. Rør karry i og lad det kort svitse med. Rør melet i og spæd med væden fra kødbollerne.
  3. Kog igennem i få minutter. Smag sovsen til med salt og peber og kom kødbollerne i og varm dem i sovsen.