HjemOpskrifterBraiseret andelår med rødkål

Braiseret andelår med rødkål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 andelår
  • 0.5 flaske rødvin
  • 1 timianblad
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • olivenolie
  • 1 flaske rødvin eller portvin
  • 0.5 0.5 rødkål
  • 1 kanelstang
  • 3 stjerneanis
  • 1 mørk øl
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl æbleeddike
  • 200 g sukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Andelår: Krydr andelårene med salt og peber brun dem godt af i lidt olie.

  • 2.
    Kom dem i et ildfastfad.

  • 3.
    Kom rødvin, timian, gulerod, hvidløg, og løg ved.

  • 4.
    Lad dem braisere ca. 2,5-3 timer.

  • 5.
    Sigt væden fra og gem andelårene (gerne til næste dag).

  • 6.
    Skum fedtet fra væden og kog saucen ind med lidt ekstra rødvin eller portvin.

  • 7.
    Sæt andelårene til side.

  • 8.
    Rødkål: Snit rødkålen groft og kom den i en gryde med most, øl, æbleeddike og krydderier.

  • 9.
    Lad kålen simre ca. 40-60 minutter.

  • 10.
    Steg andelårene møre i en 180 grader varm oven.

  • 11.
    Tager ca. 15 min.

  • 12.
    Varm fonden op og smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker.

  • 13.
    Monter saucen med smørret skåret i små terninger.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26116 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
941 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 9.3 %5.1 g
Kulhydrat: 16.5 %9.1 g
Fedt: 67.2 %17.1 g
Alkohol: 7 %2.2 g
;