Coq au vin

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingeoverlår4 stk kyllingeunderlår4 stk kyllingevinger1 fl rødvin500 g svampe6 skalotteløg2 fed hvidløg300 g bacon1 kvist citrontimian1 dl melOlivenolie til stegningLidt æbleeddikeSalt + peber

Sådan gør du

Vend kyllingestykkerne i mel og krydr med salt og peber.

  1. Varm olie i en stor stegegryde og brun kyllingestykkerne godt lidt ad gangen.
  2. Tag dem op og svits 2 skalotteløg og hvidløg.
  3. Hæld en flaske rødvin på og kom kyllingen tilbage i gryden.
  4. Kom timian på og krydr med salt og peber.
  5. Læg låg på og lad retten simre ca. 50-60 min.
  6. Imens renses svampe, bacon skæres ud og skalotteløg halveres.
  7. Steg først baconen sprødt på en pande.
  8. Tag dem af og steg svampe og løg i baconfedtet.
  9. Kom svampe og løg ned til gryden med kyllingen og lad det varme godt igennem.
  10. Hvis man ikke synes at saucen har nok smag, kan man si den og koge den yderligere ind og varme, kylling, bacon, svampe og løg heri bagefter.
  11. Smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike.
  12. Det sprøde bacon drysses over til sidst.