HjemOpskrifterCoq au vin

Coq au vin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kyllingeoverlår4 stk
  • kyllingeunderlår4 stk
  • kyllingevinger4 stk
  • rødvin1 flaske
  • svampe500 g
  • skalotteløg6 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • bacon300 g
  • citrontimian1 bundt
  • hvedemel1 dl
  • olivenolie til stegning0
  • lidt æbleeddike0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Vend kyllingestykkerne i mel og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Varm olie i en stor stegegryde og brun kyllingestykkerne godt lidt ad gangen.

  • 3.
    Tag dem op og svits 2 skalotteløg og hvidløg.

  • 4.
    Hæld en flaske rødvin på og kom kyllingen tilbage i gryden.

  • 5.
    Kom timian på og krydr med salt og peber.

  • 6.
    Læg låg på og lad retten simre ca. 50-60 min.

  • 7.
    Imens renses svampe, bacon skæres ud og skalotteløg halveres.

  • 8.
    Steg først baconen sprødt på en pande.

  • 9.
    Tag dem af og steg svampe og løg i baconfedtet.

  • 10.
    Kom svampe og løg ned til gryden med kyllingen og lad det varme godt igennem.

  • 11.
    Hvis man ikke synes at saucen har nok smag, kan man si den og koge den yderligere ind og varme, kylling, bacon, svampe og løg heri bagefter.

  • 12.
    Smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike.

  • 13.
    Det sprøde bacon drysses over til sidst.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17342 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
573 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.6 g
Protein: 29 %9.8 g
Kulhydrat: 7.6 %2.6 g
Fedt: 49.4 %7.6 g
Alkohol: 14 %2.7 g
;