Det skal du bruge
60-120 min
Dahl med flækærter:
2 spsk olivenolie
25 g ingefær
¼ frisk rød chili
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk kanel
½ tsk tørret koriander
200 g gule flækærter
7 dl grøntsagsbouillon
2 ds hakket tomat
2 tsk salt
1 tsk peber
Blomkålsris:
600 g blomkål
2 spsk olivenolie
1 løg
Saft af 1 usprøjtet citron
1 tsk salt
0,5 tsk peber
Pynt: Yoghurt naturel og frisk koriander

Dahl med flækærter og blomkålsris

Sådan skal du gøre: 

Snit ingefær fint. Varm olivenolie op i en gryde og sauter ingefær og chili, uden at det bruner, i 2 minutter. Kom alle krydderier i og lad det sauter i ca. 1 min. Kom gule flækærter ved sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Lad retten simre i 60 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber.

Skyl blomkål og skær det i små buketter. Kør herefter blomkålsbuketter i en foodprocessor. Varm en stor pande op med olivenolie og sauter finhakket løg i 2-3 minutter, uden at det tager farve. Kom blomkålsris på og sauter ved høj varme i 2 minutter, til det er lunt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Server lune blomkålsris og top med dahl med flækærter, lidt yoghurt naturel og masser af frisk koriander.

 

Energi pr. person: 1774 Kj/ 422 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Fedt: 2,5 g

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN