HjemOpskrifterDahl med flækærter og blomkålsris

Dahl med flækærter og blomkålsris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dahl med flækærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 25 g frisk ingefær
  • 0.25 rød chilipeber
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • 200 g gule flækærter
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
blomkålsris
  • 600 g blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • saften fra 1 citron (usprøjtet)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • pynt: yoghurt naturel og friske koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Snit ingefær fint.

  • 2.
    Varm olivenolie op i en gryde og sauter ingefær og chili, uden at det bruner, i 2 minutter.

  • 3.
    Kom alle krydderier i og lad det sauter i ca. 1 min.

  • 4.
    Kom gule flækærter ved sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

  • 5.
    Lad retten simre i 60 min. ved svag varme.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Skyl blomkål og skær det i små buketter.

  • 8.
    Kør herefter blomkålsbuketter i en foodprocessor.

  • 9.
    Varm en stor pande op med olivenolie og sauter finhakket løg i 2-3 minutter, uden at det tager farve.

  • 10.
    Kom blomkålsris på og sauter ved høj varme i 2 minutter, til det er lunt.

  • 11.
    Smag til med citronsaft, salt og peber.

  • 12.
    Server lune blomkålsris og top med dahl med flækærter, lidt yoghurt naturel og masser af frisk koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6293 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
240 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 19 %2.7 g
Kulhydrat: 43 %6.1 g
Fedt: 38 %2.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;