Dahl med flækærter og blomkålsris

fork and spoon
Middagsretter
clock
60-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dahl med flækærter:2 spsk olivenolie25 g ingefær¼ frisk rød chili2 tsk karry1 tsk gurkemeje1 tsk kanel½ tsk tørret koriander200 g gule flækærter 7 dl grøntsagsbouillon2 ds hakket tomat2 tsk salt1 tsk peberBlomkålsris:600 g blomkål2 spsk olivenolie1 løgSaft af 1 usprøjtet citron 1 tsk salt0,5 tsk peberPynt: Yoghurt naturel og frisk koriander

Sådan gør du

Snit ingefær fint. Varm olivenolie op i en gryde og sauter ingefær og chili, uden at det bruner, i 2 minutter. Kom alle krydderier i og lad det sauter i ca. 1 min. Kom gule flækærter ved sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Lad retten simre i 60 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber.

Skyl blomkål og skær det i små buketter. Kør herefter blomkålsbuketter i en foodprocessor. Varm en stor pande op med olivenolie og sauter finhakket løg i 2-3 minutter, uden at det tager farve. Kom blomkålsris på og sauter ved høj varme i 2 minutter, til det er lunt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Server lune blomkålsris og top med dahl med flækærter, lidt yoghurt naturel og masser af frisk koriander.

 

Energi pr. person: 1774 Kj/ 422 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Fedt: 2,5 g