HjemOpskrifterDahl med flækærter og blomkålsris

Dahl med flækærter og blomkålsris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dahl med flækærter
  • olivenolie2 spsk
  • frisk ingefær25 g
  • rød chilipeber0.25 stk
  • karry2 tsk
  • stødt gurkemeje1 tsk
  • stødt kanel1 tsk
  • stødt koriander0.5 tsk
  • gule flækærter200 g
  • grøntsagsbouillon7 dl
  • flåede tomater2 dåse
  • salt2 tsk
  • sort peber1 tsk
blomkålsris
  • blomkål600 g
  • olivenolie2 spsk
  • løg1 stk
  • citron (usprøjtet)1 stk
  • salt1 tsk
  • sort peber0.5 tsk
  • pynt: yoghurt naturel og friske koriander0

Sådan gør du

  • 1.
    Snit ingefær fint.

  • 2.
    Varm olivenolie op i en gryde og sauter ingefær og chili, uden at det bruner, i 2 minutter.

  • 3.
    Kom alle krydderier i og lad det sauter i ca. 1 min.

  • 4.
    Kom gule flækærter ved sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

  • 5.
    Lad retten simre i 60 min. ved svag varme.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Skyl blomkål og skær det i små buketter.

  • 8.
    Kør herefter blomkålsbuketter i en foodprocessor.

  • 9.
    Varm en stor pande op med olivenolie og sauter finhakket løg i 2-3 minutter, uden at det tager farve.

  • 10.
    Kom blomkålsris på og sauter ved høj varme i 2 minutter, til det er lunt.

  • 11.
    Smag til med citronsaft, salt og peber.

  • 12.
    Server lune blomkålsris og top med dahl med flækærter, lidt yoghurt naturel og masser af frisk koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6189 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
236 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.9 g
Protein: 19.3 %2.7 g
Kulhydrat: 43.8 %6.1 g
Fedt: 36.9 %2.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;