HjemOpskrifterGrillede søde kartofler med krydderurtecreme og ristede græskarkerner

Grillede søde kartofler med krydderurtecreme og ristede græskarkerner

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk smletet smør
  • 4 søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • salt & peber
  • 4 spsk ristede græskarkerner
  • 2 spsk frisk koriander
krydderurtecreme:
  • 1 spsk frisk koriander
  • 2 bægre bredbladet persille
  • 2 spsk frisk oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 100 spsk olivenolie
  • salt & peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog de søde kartofler i letsaltet vand i ca. 20 min.

  • 2.
    Kartoflerne må ikke blive for bløde.

  • 3.
    Tør de kogte kartofler nænsomt med et viskestykke, og skær dem i halve på langs.

  • 4.
    Fordel det smeltede smør, olivenolie og hvidløg over kartoflerne, og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Grill kartoflerne på begge sider, så de tager god farve og bliver lækkert sprøde.

  • 6.
    Læg kartoflerne på et passende fad.

  • 7.
    Top dem med krydderurtecreme, græskarkerner og hakket koriander.

  • 8.
    Krydderurtecreme Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, indtil du har en glat og homogen krydderurtecreme.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6854 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
487 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 7.4 %2.1 g
Kulhydrat: 53.4 %15.3 g
Fedt: 39.2 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;