HjemOpskrifterGrillede søde kartofler med krydderurtecreme og ristede græskarkerner

Grillede søde kartofler med krydderurtecreme og ristede græskarkerner

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • smletet smør2 spsk
  • søde kartofler4 stykke
  • olivenolie2 spsk
  • fed hvidløg4 stykke
  • salt & peber0
  • ristede græskarkerner4 spsk
  • frisk koriander2 spsk
krydderurtecreme:
  • frisk koriander1 bundt
  • bredbladet persille2 bæger
  • frisk oregano2 spsk
  • paprika1 tsk
  • skalotteløg1 stykke
  • fed hvidløg1 stykke
  • rødvinseddike2 spsk
  • olivenolie100 ml
  • salt & peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Kog de søde kartofler i letsaltet vand i ca. 20 min.

  • 2.
    Kartoflerne må ikke blive for bløde.

  • 3.
    Tør de kogte kartofler nænsomt med et viskestykke, og skær dem i halve på langs.

  • 4.
    Fordel det smeltede smør, olivenolie og hvidløg over kartoflerne, og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Grill kartoflerne på begge sider, så de tager god farve og bliver lækkert sprøde.

  • 6.
    Læg kartoflerne på et passende fad.

  • 7.
    Top dem med krydderurtecreme, græskarkerner og hakket koriander.

  • 8.
    Krydderurtecreme Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, indtil du har en glat og homogen krydderurtecreme.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6854 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
487 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.7 g
Protein: 7.4 %2.1 g
Kulhydrat: 53.4 %15.3 g
Fedt: 39.2 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;