Find butik
Ugens avis
Opskrifter
Fordelsapp
Køb online
Specialøl
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Forskellige øltyper
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré
Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 ribeye-steaks
1 rosmarinkvist
1 spsk olie
1 spsk smør
salt & sort peber
karamelliserede skalotteløg
500 g skalotteløg
100 g sukker
2 spsk smør
2 spsk æbleeddike
0.5 dl vand
2 spsk friskpresset citronsaft
salt & sort peber
gulerodspuré
500 g gulerødder
5 dl æblejuice
1 tsk appelsinskal (usprøjtet)
4 spsk saft fra appelsiner
0.5 sort peber
ovnstegte kartofler
800 g kartofler
2 spsk olivenolie
salt & sort peber
SÅDAN GØR DU
1.
Skær kartofler i halve, og vend dem i olie, salt og peber i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter, til de er møre.
2.
Til gulerodspuré skæres gulerødder i mindre stykker.
3.
Kog gulerodsstykkerne i æblejuice, til de er møre, hæld æblejuicen fra og gem den.
4.
Blend gulerødderne med en stavblender eller en blender med lidt af den gemte æblejuice.
5.
Smag til med appelsinsaft, appelsinskal og sort peber.
6.
Skær skalotteløg i mindre både.
7.
Varm sukker langsomt op på en pande til det er smeltet, pas på det ikke brænder.
8.
Kom smør i sammen med skalotteløg, og lad det sautere i 5 minutter.
9.
Kom æbleeddike, vand og citronsaft ved og lad løgene koge ind, til de bliver gyldne.
10.
Smag til med salt.
11.
Varm en grillpande op med olie og rosmarin.
12.
Dup ribeye med køkkenrulle og grill dem i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen på bøffen.
13.
Krydr med salt og peber og tilsæt 1 spsk smør lige inden servering.
14.
Servér grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg, gulerodspuré og ovnstegte kartofler.
Grill
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13070 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
16.6 %
4.1 g
Kulhydrat:
46.3 %
11.3 g
Fedt:
37.1 %
4.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Facebook
Youtube
;