Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Hele Danmarks lokale supermarked
Gul Pris
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré
Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
ribeye-steaks
4 stk
rosmarinkvist
1 stk
olie
1 spsk
smør
1 spsk
salt & sort peber
0
karamelliserede skalotteløg
skalotteløg
500 g
sukker
100 g
smør
2 spsk
æbleeddike
2 spsk
vand
0.5 dl
friskpresset citronsaft
2 spsk
salt & sort peber
0
gulerodspuré
gulerødder
500 g
æblejuice
5 dl
appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk
saft fra appelsiner
4 spsk
sort peber
0.5 tsk
ovnstegte kartofler
kartofler
800 g
olivenolie
2 spsk
salt & sort peber
0
Sådan gør du
1.
Skær kartofler i halve, og vend dem i olie, salt og peber i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter, til de er møre.
2.
Til gulerodspuré skæres gulerødder i mindre stykker.
3.
Kog gulerodsstykkerne i æblejuice, til de er møre, hæld æblejuicen fra og gem den.
4.
Blend gulerødderne med en stavblender eller en blender med lidt af den gemte æblejuice.
5.
Smag til med appelsinsaft, appelsinskal og sort peber.
6.
Skær skalotteløg i mindre både.
7.
Varm sukker langsomt op på en pande til det er smeltet, pas på det ikke brænder.
8.
Kom smør i sammen med skalotteløg, og lad det sautere i 5 minutter.
9.
Kom æbleeddike, vand og citronsaft ved og lad løgene koge ind, til de bliver gyldne.
10.
Smag til med salt.
11.
Varm en grillpande op med olie og rosmarin.
12.
Dup ribeye med køkkenrulle og grill dem i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen på bøffen.
13.
Krydr med salt og peber og tilsæt 1 spsk smør lige inden servering.
14.
Servér grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg, gulerodspuré og ovnstegte kartofler.
Grill
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13070 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
1.3 g
Protein:
16.6 %
4.1 g
Kulhydrat:
46.3 %
11.3 g
Fedt:
37.1 %
4.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
;