HjemOpskrifterGrillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré

Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 ribeye-steaks
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • salt & sort peber
karamelliserede skalotteløg
  • 500 g skalotteløg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk æbleeddike
  • 0.5 dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt & sort peber
gulerodspuré
  • 500 g gulerødder
  • 5 dl æblejuice
  • 1 tsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 4 spsk saft fra appelsiner
  • 0.5 sort peber
ovnstegte kartofler
  • 800 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kartofler i halve, og vend dem i olie, salt og peber i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter, til de er møre.

  • 2.
    Til gulerodspuré skæres gulerødder i mindre stykker.

  • 3.
    Kog gulerodsstykkerne i æblejuice, til de er møre, hæld æblejuicen fra og gem den.

  • 4.
    Blend gulerødderne med en stavblender eller en blender med lidt af den gemte æblejuice.

  • 5.
    Smag til med appelsinsaft, appelsinskal og sort peber.

  • 6.
    Skær skalotteløg i mindre både.

  • 7.
    Varm sukker langsomt op på en pande til det er smeltet, pas på det ikke brænder.

  • 8.
    Kom smør i sammen med skalotteløg, og lad det sautere i 5 minutter.

  • 9.
    Kom æbleeddike, vand og citronsaft ved og lad løgene koge ind, til de bliver gyldne.

  • 10.
    Smag til med salt.

  • 11.
    Varm en grillpande op med olie og rosmarin.

  • 12.
    Dup ribeye med køkkenrulle og grill dem i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen på bøffen.

  • 13.
    Krydr med salt og peber og tilsæt 1 spsk smør lige inden servering.

  • 14.
    Servér grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg, gulerodspuré og ovnstegte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13070 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 16.6 %4.1 g
Kulhydrat: 46.3 %11.3 g
Fedt: 37.1 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;