Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk ribeye1 kvist rosmarin1 spsk olie1 spsk smørSaltPeber Karamelliserede skalotteløg:500 g skalotteløg100 g sukker1 spsk smør2 spsk æbleeddike½ dl vand2 spsk citronsaft Salt og peberGulerodspuré:500 g gulerødder5 dl æblejuice1 tsk skal af økologisk appelsin½ dl saft af økologisk appelsin½ tsk sort peberOvnstegte kartofler:800 g kartofler2 spsk olivenolieSalt og peber

Sådan gør du

Skær kartofler i halve, og vend dem i olie, salt og peber i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter, til de er møre.

Til gulerodspuré skæres gulerødder i mindre stykker. Kog gulerodsstykkerne i æblejuice, til de er møre, hæld æblejuicen fra og gem den. Blend gulerødderne med en stavblender eller en blender med lidt af den gemte æblejuice. Smag til med appelsinsaft, appelsinskal og sort peber. Skær skalotteløg i mindre både. Varm sukker langsomt op på en pande til det er smeltet, pas på det ikke brænder. Kom smør i sammen med skalotteløg, og lad det sautere i 5 minutter. Kom æbleeddike, vand og citronsaft ved og lad løgene koge ind, til de bliver gyldne. Smag til med salt.

Varm en grillpande op med olie og rosmarin. Dup ribeye med køkkenrulle og grill dem i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen på bøffen. Krydr med salt og peber og tilsæt 1 spsk smør lige inden servering. Servér grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg, gulerodspuré og ovnstegte kartofler.

 

Energi pr. person: 3974 kJ / 946 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Fedt: 5,0 g

Kulhydrat: 11,5 g