Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Hele Danmarks lokale supermarked
Gul Pris
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Grøntsagslasagne
Grøntsagslasagne
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
koncentreret tomatpuré
1 dåse
flåede tomater
2 dåse
løg
2 stk
fed hvidløg
2 stk
tørrede friske chilier
2 stk
æbleeddike
0.5 dl
salt & sort peber
0
grønne squash
2 stk
auberginer
2 stk
olivenolie
0
parmigiano reggiano
100 g
pakke tørret lasagneplade
1 stk
smør
150 g
hvedemel
2 dl
mælk
1 liter
revet parmigiano reggiano
50 g
salt & sort peber
0
revet muskatnød
0
Sådan gør du
1.
Start med at lave tomatsaucen: Svits løg og hvidløg.
2.
Kom tomatpuré, flåede tomater, chili og æbleeddike i og lad det koge godt igennem i ca. 30-40 min.
3.
Skær auberginer og courgetter i lange tykke stykker og bag dem møre i ovnen med olivenolie, salt og peber i ca. 20 min på 200 grader.
4.
I mens laves bechamelsaucen: Smelt smørret og pisk melet i.
5.
Tilsæt mælk lidt efter lidt til saucen er kogt tyk og har en god cremet konsistens.
6.
Rør ca. 50 g revet parmesan, revet muskat, salt og peber i.
7.
Lasagnen er nu klar til at blive lagt sammen i et firkantet ildfast fad.
8.
Start med tomatsauce og herefter et lag lasagneplader (hvis man starter med plader, tørrer lasagnen ud og brænder fast i bunden).
9.
Herefter laves lag af bechamel, tomatsauce, de bagte auberginer og courgetter, lasagneplader igen osv.
10.
Slut med et lag lasagneplader med bechamel på toppen.
11.
Riv parmesan over og lad den trække ca. 30 min. inden den sættes i ovnen.
12.
Bages ca. 30-40 minutter på 170 grader til osten bobler og har fået en flot gylden overflade.
13.
Retten kan sagtens laves en dag eller to i forvejen – det bliver den faktisk kun bedre af.
14.
Server med et godt brød og en salat.
Grøntsager
Italiensk
Ovnret
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12397 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
385 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
1.0 g
Protein:
17.3 %
3.9 g
Kulhydrat:
29.9 %
6.8 g
Fedt:
52.8 %
5.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
;