HjemOpskrifterGrøntsagslasagne

Grøntsagslasagne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tørrede friske chilier
  • 0.5 dl æbleeddike
  • salt & sort peber
  • 2 grønne squash
  • 2 auberginer
  • olivenolie
  • 100 g parmesanost
  • 1 pakke tørret lasagneplade
  • 150 g smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1 liter mælk
  • 50 g revet parmesanost
  • salt & sort peber
  • revet muskatnød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at lave tomatsaucen: Svits løg og hvidløg.

  • 2.
    Kom tomatpuré, flåede tomater, chili og æbleeddike i og lad det koge godt igennem i ca. 30-40 min.

  • 3.
    Skær auberginer og courgetter i lange tykke stykker og bag dem møre i ovnen med olivenolie, salt og peber i ca. 20 min på 200 grader.

  • 4.
    I mens laves bechamelsaucen: Smelt smørret og pisk melet i.

  • 5.
    Tilsæt mælk lidt efter lidt til saucen er kogt tyk og har en god cremet konsistens.

  • 6.
    Rør ca. 50 g revet parmesan, revet muskat, salt og peber i.

  • 7.
    Lasagnen er nu klar til at blive lagt sammen i et firkantet ildfast fad.

  • 8.
    Start med tomatsauce og herefter et lag lasagneplader (hvis man starter med plader, tørrer lasagnen ud og brænder fast i bunden).

  • 9.
    Herefter laves lag af bechamel, tomatsauce, de bagte auberginer og courgetter, lasagneplader igen osv.

  • 10.
    Slut med et lag lasagneplader med bechamel på toppen.

  • 11.
    Riv parmesan over og lad den trække ca. 30 min. inden den sættes i ovnen.

  • 12.
    Bages ca. 30-40 minutter på 170 grader til osten bobler og har fået en flot gylden overflade.

  • 13.
    Retten kan sagtens laves en dag eller to i forvejen – det bliver den faktisk kun bedre af.

  • 14.
    Server med et godt brød og en salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12397 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
385 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 17.3 %3.9 g
Kulhydrat: 29.9 %6.8 g
Fedt: 52.8 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;