Find butik
Ugens avis
Køb online
Opskrifter
Fordelsapp
Specialøl
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Forskellige øltyper
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Grøntsagslasagne
Grøntsagslasagne
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 dåse koncentreret tomatpuré
2 dåser flåede tomater
2 løg
2 fed hvidløg
2 tørrede friske chilier
0.5 dl æbleeddike
salt & sort peber
2 grønne squash
2 auberginer
olivenolie
100 g parmesanost
1 pakke tørret lasagneplade
150 g smør
2 dl hvedemel
1 liter mælk
50 g revet parmesanost
salt & sort peber
revet muskatnød
SÅDAN GØR DU
1.
Start med at lave tomatsaucen: Svits løg og hvidløg.
2.
Kom tomatpuré, flåede tomater, chili og æbleeddike i og lad det koge godt igennem i ca. 30-40 min.
3.
Skær auberginer og courgetter i lange tykke stykker og bag dem møre i ovnen med olivenolie, salt og peber i ca. 20 min på 200 grader.
4.
I mens laves bechamelsaucen: Smelt smørret og pisk melet i.
5.
Tilsæt mælk lidt efter lidt til saucen er kogt tyk og har en god cremet konsistens.
6.
Rør ca. 50 g revet parmesan, revet muskat, salt og peber i.
7.
Lasagnen er nu klar til at blive lagt sammen i et firkantet ildfast fad.
8.
Start med tomatsauce og herefter et lag lasagneplader (hvis man starter med plader, tørrer lasagnen ud og brænder fast i bunden).
9.
Herefter laves lag af bechamel, tomatsauce, de bagte auberginer og courgetter, lasagneplader igen osv.
10.
Slut med et lag lasagneplader med bechamel på toppen.
11.
Riv parmesan over og lad den trække ca. 30 min. inden den sættes i ovnen.
12.
Bages ca. 30-40 minutter på 170 grader til osten bobler og har fået en flot gylden overflade.
13.
Retten kan sagtens laves en dag eller to i forvejen – det bliver den faktisk kun bedre af.
14.
Server med et godt brød og en salat.
Grøntsager
Italiensk
Ovnret
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12397 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
385 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
17.3 %
3.9 g
Kulhydrat:
29.9 %
6.8 g
Fedt:
52.8 %
5.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Facebook
Youtube
;