Gulerodsboller

fork and spoon
Bagværk
clock
120-240 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

25 g gær3 dl lunkent vand1 dl yoghurt natural3 spsk. honning40 g solsikkekerner50 g grahamsmel120 g revet gulerod1 1/2 tsk. groft salt300-450 g hvedemel40 g græskarkerner1 tsk. groft seasalt

Sådan gør du

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt yoghurt, honning, solsikkekerner, grahamsmel, gulerødder og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen under omrøring – brug gerne en røremaskine. Dejen skal ikke være for fast, men klistret. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Form ca. 12 store boller med fugtige fingre, vend dem i græskarkerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Drys med salt og bag bollerne midt i ovnen til de er gyldne i ca. 15-17 min. ved 225 grader. Lad dem køle af på en bagerist.

 

Energi pr. stk:  840 Kj/200 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,1 g.
Kulhydrat: 34,1  g.

Fedt: 4,7 g.