HjemOpskrifterGulerodsboller

Gulerodsboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • gær25 g
  • lunkent vand3 dl
  • yoghurt naturel100 g
  • honning3 spsk
  • solsikkekerner40 g
  • grahamsmel50 g
  • revet gulerødder120 g
  • groft salt1.5 tsk
  • hvedemel450 g
  • græskarkerner40 g
  • havsalt1 tsk

Sådan gør du

  • 1.
    Rør gær og vand sammen i en skål.

  • 2.
    Tilsæt yoghurt, honning, solsikkekerner, grahamsmel, gulerødder og salt.

  • 3.
    Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen under omrøring – brug gerne en røremaskine.

  • 4.
    Dejen skal ikke være for fast, men klistret.

  • 5.
    Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.

  • 6.
    Form ca. 12 store boller med fugtige fingre, vend dem i græskarkerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

  • 7.
    Lad dem efterhæve i ca. 30 min.

  • 8.
    Drys med salt og bag bollerne midt i ovnen til de er gyldne i ca. 15-17 min. ved 225 grader.

  • 9.
    Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10460 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
870 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.9 g
Protein: 11.6 %5.9 g
Kulhydrat: 69.1 %35.4 g
Fedt: 19.3 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;