HjemOpskrifterGulerodsboller

Gulerodsboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 100 g yoghurt naturel
  • 3 spsk honning
  • 40 g solsikkekerner
  • 50 g grahamsmel
  • 120 g revet gulerødder
  • 1.5 tsk groft salt
  • 450 g hvedemel
  • 40 g græskarkerner
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør gær og vand sammen i en skål.

  • 2.
    Tilsæt yoghurt, honning, solsikkekerner, grahamsmel, gulerødder og salt.

  • 3.
    Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen under omrøring – brug gerne en røremaskine.

  • 4.
    Dejen skal ikke være for fast, men klistret.

  • 5.
    Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.

  • 6.
    Form ca. 12 store boller med fugtige fingre, vend dem i græskarkerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

  • 7.
    Lad dem efterhæve i ca. 30 min.

  • 8.
    Drys med salt og bag bollerne midt i ovnen til de er gyldne i ca. 15-17 min. ved 225 grader.

  • 9.
    Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10210 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
862 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 11.8 %6.0 g
Kulhydrat: 68.4 %34.7 g
Fedt: 19.8 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;