
Gulerodsboller
Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt yoghurt, honning, solsikkekerner, grahamsmel, gulerødder og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen under omrøring – brug gerne en røremaskine. Dejen skal ikke være for fast, men klistret. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Form ca. 12 store boller med fugtige fingre, vend dem i græskarkerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Drys med salt og bag bollerne midt i ovnen til de er gyldne i ca. 15-17 min. ved 225 grader. Lad dem køle af på en bagerist.
Energi pr. stk: 840 Kj/200 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,1 g.
Kulhydrat: 34,1 g.
Fedt: 4,7 g.