HjemOpskrifterHjemmelavede pitabrød med sprød falafel

Hjemmelavede pitabrød med sprød falafel

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
hjemmelavede pitabrød
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 100 g neutral yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel
hjemmelavede falafler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g udblødte tørrede kikærter i lage
  • 2 dl kruspersille
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk mildt chilipulver
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • 0.5 dl rasp
  • 1 æg
  • 2 spsk smagsneutral olie
yoghurtdressing
  • 200 g neutral yoghurt
  • 1 dl hakket mynte
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
tilbehør
  • 0.5 agurk
  • 16 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 2 dl babyspinatblade
  • pynt: kruspersille og frisk mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hæld vand, gær, yoghurt, salt og fuldkornshvedemel i en røreskål.

  • 2.
    Kom halvdelen af Tipo 00 hvedemelet i dejen og rør i ca. 5 minutter.

  • 3.
    Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig.

  • 4.
    Ælt ca. 20 minutter i alt.

  • 5.
    Del dejen i 12 stykker og rul dejstykkerne til runde boller.

  • 6.
    Lad dem hvile under et viskestykke i 30-40 minutter.

  • 7.
    Hak løg og skær hvidløg i halve.

  • 8.
    Kom udblødte kikærter, løg og de øvrige ingredienser til falaflerne i en foodprocessor, undtagen æg.

  • 9.
    Kør til en ensartet konsistens og kør æg i til sidst.

  • 10.
    Forvarm ovnen på 200°C.

  • 11.
    Form falafelfarsen til ca. 30 kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med neutral olie og bag dem i midten af ovnen i 28-30 minutter.

  • 12.
    Til bagning af pitabrød forvarmes ovnen på 250°C.

  • 13.
    Rul hver bolle ud med en kagerulle til aflange pitabrød, ca. 14-16 cm.

  • 14.
    Bag pitabrødene på en varm bageplade beklædt med bagepapir eller en pizzaplade i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne og bagte.

  • 15.
    Lad dem køle af på en rist.

  • 16.
    Vend ingredienser til yoghurtdressingen sammen og klargør tilbehøret: Skær agurk og rødløg i tynde skiver og del cherrytomater i halve.

  • 17.
    Halver pitabrød og fordel lidt dressing i bunden, toppet med 3-4 stk falafler, agurk, cherrytomater, rødløg, babyspinat og pynt med persille og mynte.

  • 18.
    God til madpakken!.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14201 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
561 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 13.7 %4.5 g
Kulhydrat: 69.8 %23.0 g
Fedt: 16.5 %2.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;