Find butik
Ugens avis
Køb online
Opskrifter
Fordelsapp
Specialøl
Forskellige øltyper
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Hjemmelavede pitabrød med sprød falafel
Hjemmelavede pitabrød med sprød falafel
Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
hjemmelavede pitabrød
4 dl vand
25 g gær
100 g neutral yoghurt
1 tsk salt
150 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel
hjemmelavede falafler
1 løg
2 fed hvidløg
400 g udblødte tørrede kikærter i lage
2 dl kruspersille
2 tsk salt
0.5 tsk mildt chilipulver
2 tsk stødt spidskommen
0.5 tsk stødt koriander
0.5 dl rasp
1 æg
2 spsk smagsneutral olie
yoghurtdressing
200 g neutral yoghurt
1 dl hakket mynte
1 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
1 tsk friskpresset citronsaft
tilbehør
0.5 agurk
16 cherrytomater
1 rødløg
2 dl babyspinatblade
pynt: kruspersille og frisk mynte
SÅDAN GØR DU
1.
Hæld vand, gær, yoghurt, salt og fuldkornshvedemel i en røreskål.
2.
Kom halvdelen af Tipo 00 hvedemelet i dejen og rør i ca. 5 minutter.
3.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig.
4.
Ælt ca. 20 minutter i alt.
5.
Del dejen i 12 stykker og rul dejstykkerne til runde boller.
6.
Lad dem hvile under et viskestykke i 30-40 minutter.
7.
Hak løg og skær hvidløg i halve.
8.
Kom udblødte kikærter, løg og de øvrige ingredienser til falaflerne i en foodprocessor, undtagen æg.
9.
Kør til en ensartet konsistens og kør æg i til sidst.
10.
Forvarm ovnen på 200°C.
11.
Form falafelfarsen til ca. 30 kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med neutral olie og bag dem i midten af ovnen i 28-30 minutter.
12.
Til bagning af pitabrød forvarmes ovnen på 250°C.
13.
Rul hver bolle ud med en kagerulle til aflange pitabrød, ca. 14-16 cm.
14.
Bag pitabrødene på en varm bageplade beklædt med bagepapir eller en pizzaplade i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne og bagte.
15.
Lad dem køle af på en rist.
16.
Vend ingredienser til yoghurtdressingen sammen og klargør tilbehøret: Skær agurk og rødløg i tynde skiver og del cherrytomater i halve.
17.
Halver pitabrød og fordel lidt dressing i bunden, toppet med 3-4 stk falafler, agurk, cherrytomater, rødløg, babyspinat og pynt med persille og mynte.
18.
God til madpakken!.
Madpakke
Frokost
Hovedret
Grøntsager
Vegetar
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14201 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
561 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.2 g
Protein:
13.7 %
4.5 g
Kulhydrat:
69.8 %
23.0 g
Fedt:
16.5 %
2.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Facebook
Youtube
;