Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Hele Danmarks lokale supermarked
Gul Pris
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Hjemmelavede pitabrød med sprød falafel
Hjemmelavede pitabrød med sprød falafel
Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
hjemmelavede pitabrød
vand
4 dl
gær
25 g
neutral yoghurt
100 g
salt
1 tsk
fuldkornshvedemel
150 g
hvedemel
500 g
hjemmelavede falafler
løg
1 stk
fed hvidløg
2 stk
udblødte tørrede kikærter i lage
400 g
kruspersille
2 dl
salt
2 tsk
mildt chilipulver
0.5 tsk
stødt spidskommen
2 tsk
stødt koriander
0.5 tsk
rasp
0.5 dl
æg
1 stk
smagsneutral olie
2 spsk
yoghurtdressing
neutral yoghurt
200 g
hakket mynte
1 dl
salt
1 tsk
friskkværnet peber
0.5 tsk
friskpresset citronsaft
1 tsk
tilbehør
agurk
0.5 stk
cherrytomater
16 stk
rødløg
1 stk
babyspinatblade
2 dl
pynt: kruspersille og frisk mynte
0
Sådan gør du
1.
Hæld vand, gær, yoghurt, salt og fuldkornshvedemel i en røreskål.
2.
Kom halvdelen af Tipo 00 hvedemelet i dejen og rør i ca. 5 minutter.
3.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig.
4.
Ælt ca. 20 minutter i alt.
5.
Del dejen i 12 stykker og rul dejstykkerne til runde boller.
6.
Lad dem hvile under et viskestykke i 30-40 minutter.
7.
Hak løg og skær hvidløg i halve.
8.
Kom udblødte kikærter, løg og de øvrige ingredienser til falaflerne i en foodprocessor, undtagen æg.
9.
Kør til en ensartet konsistens og kør æg i til sidst.
10.
Forvarm ovnen på 200°C.
11.
Form falafelfarsen til ca. 30 kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med neutral olie og bag dem i midten af ovnen i 28-30 minutter.
12.
Til bagning af pitabrød forvarmes ovnen på 250°C.
13.
Rul hver bolle ud med en kagerulle til aflange pitabrød, ca. 14-16 cm.
14.
Bag pitabrødene på en varm bageplade beklædt med bagepapir eller en pizzaplade i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne og bagte.
15.
Lad dem køle af på en rist.
16.
Vend ingredienser til yoghurtdressingen sammen og klargør tilbehøret: Skær agurk og rødløg i tynde skiver og del cherrytomater i halve.
17.
Halver pitabrød og fordel lidt dressing i bunden, toppet med 3-4 stk falafler, agurk, cherrytomater, rødløg, babyspinat og pynt med persille og mynte.
18.
God til madpakken!.
Madpakke
Frokost
Hovedret
Grøntsager
Vegetar
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13811 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
546 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
3.2 g
Protein:
14.1 %
4.5 g
Kulhydrat:
70 %
22.5 g
Fedt:
15.9 %
2.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
;