Hjemmelavede pitabrød med sprød falafel

fork and spoon
Madpakker
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Hjemmelavede pitabrød (12 stk):4 dl lunkent vand25 g gær1 dl yoghurt naturel 3,5 %1 tsk salt150 g fuldkornshvedemel500 g hvedemelHjemmelavede falafler (30 stk):1 løg2 fed hvidløg400 g udblødte tørrede kikærter2 dl persille2 tsk salt½ tsk chilipulver2 tsk spidskommen½ tsk tørret koriander0,5 dl rasp1 æg 2 spsk neutral olie Yoghurtdressing:2 dl yoghurt naturel 3,5 %1 dl hakket mynte1 tsk salt0,5 tsk kværnet peber1 tsk citronsaftTilbehør:½ agurk16 cherrytomater1 rødløg2 dl babyspinatPynt: Frisk persille og frisk mynte

Sådan gør du

Hæld vand, gær, yoghurt, salt og fuldkornshvedemel i en røreskål. Kom halvdelen af Tipo 00 hvedemelet i dejen og rør i ca. 5 minutter. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig. Ælt ca. 20 minutter i alt. Del dejen i 12 stykker og rul dejstykkerne til runde boller. Lad dem hvile under et viskestykke i 30-40 minutter.

Hak løg og skær hvidløg i halve. Kom udblødte kikærter, løg og de øvrige ingredienser til falaflerne i en foodprocessor, undtagen æg. Kør til en ensartet konsistens og kør æg i til sidst. Forvarm ovnen på 200°C. Form falafelfarsen til ca. 30 kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med neutral olie og bag dem i midten af ovnen i 28-30 minutter.

Til bagning af pitabrød forvarmes ovnen på 250°C. Rul hver bolle ud med en kagerulle til aflange pitabrød, ca. 14-16 cm. Bag pitabrødene på en varm bageplade beklædt med bagepapir eller en pizzaplade i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne og bagte. Lad dem køle af på en rist.

Vend ingredienser til yoghurtdressingen sammen og klargør tilbehøret: Skær agurk og rødløg i tynde skiver og del cherrytomater i halve. Halver pitabrød og fordel lidt dressing i bunden, toppet med 3-4 stk falafler, agurk, cherrytomater, rødløg, babyspinat og pynt med persille og mynte. God til madpakken!

 

Energi pr. person: 3870 kJ/921 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 2,5 g
Kulhydrat: 21,5 g