HjemOpskrifterHønsesalat

Hønsesalat

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • hel kylling1 stk
  • løg1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • gulerod1 stk
  • mayonnaise200 g
  • Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%200 g
  • champignoner250 g
  • blomkål0.5 stk
  • purløg0.5 bundt
  • æbleeddike2 spsk

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand.

  • 2.
    Kom gulerod, løg og hvidløg i.

  • 3.
    Bring gryden i kog. Skum for urenheder.

  • 4.
    Kog kyllingen mør i ca. 45-60 min afhængig af størrelse.

  • 5.
    Tag kyllingen op og lad den køle lidt af.

  • 6.
    Pluk den i grove stykker uden skind og ben.

  • 7.
    Kogelagen fra kyllingen koges ind til en kraftig bouillon eller fond og gemmes til en anden god gang.

  • 8.
    Rør mayo, creme fraiche, æbleeddike, salt og peber sammen.

  • 9.
    Halver champignonerne og rist dem på en pande i lidt olie.

  • 10.
    Krydr med salt og peber.

  • 11.
    Lad dem køle af.

  • 12.
    Pluk blomkålen i små buketter.

  • 13.
    Vend champignon, blomkål og kylling i dressingen.

  • 14.
    Hak masser af purløg og bland i.

  • 15.
    Smag til med salt pog peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16167 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
702 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.7 g
Protein: 25 %10.3 g
Kulhydrat: 4.5 %1.9 g
Fedt: 70.5 %13.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;