Kartoffel-/porresuppe

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 bagekartofler3 porrer2 løg2 fede hvidløg2 spsk. Karry1 kvist timian2 l grøntsagsbouillon0,25 l piskeflødeSaft fra 0,5-1 citronSalt og peber

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg og steg det let i olivenolie.
  2. Tilsæt karry og bland godt rundt.
  3. Kom porrer og kartofler ved og lad det stege et par minutter.
  4. Hæld bouillon på og kom timian i.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Kog det hele godt igennem og lad det hele simre i 30-40 minutter.
  7. Purer suppen med en stavblender og tilsæt fløde.
  8. Lad den koge yderligere igennem ca. 10 min.
  9. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server med purløg, sprød bacon eller croutoner samt et godt brød.

 

Energi pr. person: 2147 Kj/ 511 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Kulhydrat: 5,0 g

Fedt: 2,5 g