HjemOpskrifterKartoffel-/porresuppe

Kartoffel-/porresuppe

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 porrer
  • 4 bagekartofler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk karry
  • 1 timianblad
  • 2 liter grøntsagsbouillon
  • 0.25 liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • saften fra 0.5 citron
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løg og hvidløg og steg det let i olivenolie.

  • 2.
    Tilsæt karry og bland godt rundt.

  • 3.
    Kom porrer og kartofler ved og lad det stege et par minutter.

  • 4.
    Hæld bouillon på og kom timian i.

  • 5.
    Krydr med salt og peber.

  • 6.
    Kog det hele godt igennem og lad det hele simre i 30-40 minutter.

  • 7.
    Purer suppen med en stavblender og tilsæt fløde.

  • 8.
    Lad den koge yderligere igennem ca. 10 min.

  • 9.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 10.
    Server med purløg, sprød bacon eller croutoner samt et godt brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8733 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
216 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 8.6 %1.1 g
Kulhydrat: 43.9 %5.6 g
Fedt: 47.5 %2.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;