4 personer
Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk. Rør til en ensartet konsistens, og lad farsen hvile i 30 minutter. Kog grønsagsbouillon op i en stor gryde, form farsen til kødboller, kom dem i vandet og lad det småsimre, til kødbollerne kommer op til overfladen. Skær en over for at se, om de er gennemkogte. Tag 7 dl af bouillon fra, og gem til senere.
Varm en gryde op med smør, tilsæt karry og gurkemeje og svits det i ca. 2 minutter. Kom mel ved og bag det af i et par minutter. Kom den gemte grønsagsbouillon ved lidt efter lidt. Pisk i saucen, mens der hældes bouillon på og lad sauce koge igennem i 2 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.
Kom kødbollerne i saucen og servér retten med kogte ris, mangochutney og grofthakkede peanuts.
Energi pr. person: 2314 kJ/551 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Fedt: 4,5 g
Kulhydrat: 10,5 g