HjemOpskrifterKødboller i karry med ris

Kødboller i karry med ris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kødboller
  • hakket grise- og kalvekød400 g
  • salt1 tsk
  • sort peber0.5 tsk
  • æg1 stk
  • revet løg1 dl
  • hvedemel0.5 dl
  • mælk1 dl
  • grøntsagsbouillon til kogning1.2 l
Karrysauce
  • smør25 g
  • karry2 tsk
  • stødt gurkemeje1 tsk
  • hvedemel0.5 dl
  • grøntsagsbouillon fra kødbollerne7 dl
  • fløde1 dl
  • salt & sort peber0
  • kogte ris0
    Tilbehør
    • mangochutney0
    • grofthakkede peanuts0

    Sådan gør du

    • 1.
      Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk.

    • 2.
      Rør til en ensartet konsistens, og lad farsen hvile i 30 minutter.

    • 3.
      Kog grønsagsbouillon op i en stor gryde, form farsen til kødboller, kom dem i vandet og lad det småsimre, til kødbollerne kommer op til overfladen.

    • 4.
      Skær en over for at se, om de er gennemkogte.

    • 5.
      Tag bouillon fra, og gem til senere.

    • 6.
      Varm en gryde op med smør, tilsæt karry og gurkemeje og svits det i ca. 2 minutter.

    • 7.
      Kom mel ved og bag det af i et par minutter.

    • 8.
      Kom den gemte grønsagsbouillon ved lidt efter lidt.

    • 9.
      Pisk i saucen, mens der hældes bouillon på og lad sauce koge igennem i 2 minutter under omrøring.

    • 10.
      Smag til med salt og peber.

    • 11.
      Kom kødbollerne i saucen og servér retten med kogte ris, mangochutney og grofthakkede peanuts.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    4946 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    183 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: -0.2 g
    Protein: 37.3 %4.0 g
    Kulhydrat: 22.5 %2.4 g
    Fedt: 40.2 %2.0 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;