HjemOpskrifterKødboller i karry med ris

Kødboller i karry med ris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kødboller
  • 400 g hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sort peber
  • 1 æg
  • 1 dl revet zittauerløg
  • 60 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1⅕ liter grøntsagsbouillon til kogning
karrysauce
  • 25 g smør
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 60 g hvedemel
  • 1⅕ liter grøntsagsbouillon til kogning
  • 1 dl fløde
  • ½ tsk sort peber
  • kogte ris
  • tilbehør: mangochutney
  • grofthakkede peanuts

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk.

  • 2.
    Rør til en ensartet konsistens, og lad farsen hvile i 30 minutter.

  • 3.
    Kog grønsagsbouillon op i en stor gryde, form farsen til kødboller, kom dem i vandet og lad det småsimre, til kødbollerne kommer op til overfladen.

  • 4.
    Skær en over for at se, om de er gennemkogte.

  • 5.
    Tag 7 dl af bouillon fra, og gem til senere.

  • 6.
    Varm en gryde op med smør, tilsæt karry og gurkemeje og svits det i ca. 2 minutter.

  • 7.
    Kom mel ved og bag det af i et par minutter.

  • 8.
    Kom den gemte grønsagsbouillon ved lidt efter lidt.

  • 9.
    Pisk i saucen, mens der hældes bouillon på og lad sauce koge igennem i 2 minutter under omrøring.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Kom kødbollerne i saucen og servér retten med kogte ris, mangochutney og grofthakkede peanuts.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5383 kj / 1287 kcal
Næringsindhold pr. 100g
198 kj / 47 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 35.4 %4.1 g
Kulhydrat: 23.8 %2.8 g
Fedt: 40.8 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;