Det skal du bruge
30-60 min
Kødboller:
400 g hakket svin og kalvekød
1 tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 dl revet løg
½ dl hvedemel
1 dl mælk
1,2 liter grønsagsbouillon til kogning
Karrysauce:
25 g smør
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
30 g hvedemel
ca. 7 dl bouillon fra kødboller
1 dl fløde
Salt og peber
Kogte ris
Tilbehør: Mangochutney og grofthakkede peanuts
Tips til lidt ekstra: 

Server mangochutney og/eller grofthakkede peanuts til.

Den anden halvdel af farsen kan koges i bouillon som kødboller eller steges til frikadeller. Begge dele kan opbevares i køleskab og bruges i løbet af et par dage eller fryses. Kødbollerne kan også koges i en tomatsauce og spises med fx pasta.

Blandet grøn salat kan serveres til.

Kødboller i karry med ris

Sådan skal du gøre: 

Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk. Rør til en ensartet konsistens, og lad farsen hvile i 30 minutter. Kog grønsagsbouillon op i en stor gryde, form farsen til kødboller, kom dem i vandet og lad det småsimre, til kødbollerne kommer op til overfladen. Skær en over for at se, om de er gennemkogte. Tag 7 dl af bouillon fra, og gem til senere.

Varm en gryde op med smør, tilsæt karry og gurkemeje og svits det i ca. 2 minutter. Kom mel ved og bag det af i et par minutter. Kom den gemte grønsagsbouillon ved lidt efter lidt. Pisk i saucen, mens der hældes bouillon på og lad sauce koge igennem i 2 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne i saucen og servér retten med kogte ris, mangochutney og grofthakkede peanuts.

 

Energi pr. person: 2314 kJ/551 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Fedt: 4,5 g

Kulhydrat: 10,5 g

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN