Kødboller i karry med ris

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kødboller:400 g hakket svin og kalvekød1 tsk salt½ tsk peber1 æg 1 dl revet løg½ dl hvedemel1 dl mælk1,2 liter grønsagsbouillon til kogningKarrysauce:25 g smør2 tsk karry 1 tsk gurkemeje30 g hvedemelca. 7 dl bouillon fra kødboller1 dl flødeSalt og peberKogte risTilbehør: Mangochutney og grofthakkede peanuts

Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk. Rør til en ensartet konsistens, og lad farsen hvile i 30 minutter. Kog grønsagsbouillon op i en stor gryde, form farsen til kødboller, kom dem i vandet og lad det småsimre, til kødbollerne kommer op til overfladen. Skær en over for at se, om de er gennemkogte. Tag 7 dl af bouillon fra, og gem til senere.

Varm en gryde op med smør, tilsæt karry og gurkemeje og svits det i ca. 2 minutter. Kom mel ved og bag det af i et par minutter. Kom den gemte grønsagsbouillon ved lidt efter lidt. Pisk i saucen, mens der hældes bouillon på og lad sauce koge igennem i 2 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne i saucen og servér retten med kogte ris, mangochutney og grofthakkede peanuts.

 

Energi pr. person: 2314 kJ/551 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Fedt: 4,5 g

Kulhydrat: 10,5 g