Lasagne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 65 g smør
  • 1 zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 150 g gulerødder
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater 400 g
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ rød chilipeber
  • 1 liter mørk balsamicoeddike
  • 1½ tsk salt
  • 400 g lasagneplader
  • 300 g revet mozzarellaost
bechamelsauce
  • 65 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 300 g revet mozzarellaost
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • tilbehør: grøn salat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løget.

  • 2.
    Varm en gryde op med smør og sautér løg og hvidløg, uden at det bruner.

  • 3.
    Kom kødet i og lad det blive brunt.

  • 4.
    Riv gulerødder groft, og kom det i gryden sammen med tomatkoncentrat, hakkede tomater, bouillon, finthakket chili, mørk balsamicoeddike og salt.

  • 5.
    Lad det simre under låg i 15 minutter.

  • 6.
    Lav bechamelsaucen imens: Kom smør i en gryde og varm det op, til det bruser.

  • 7.
    Kom mel ved og lad det bage af, kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden.

  • 8.
    Lad det småsimre under omrøring i 5 minutter.

  • 9.
    Kom revet ost, salt, revet muskatnød og kværnet peber i.

  • 10.
    Kom lidt kødsauce i bunden af en bradepande på 25 x 30 cm., dæk med et lag lasagneplader.

  • 11.
    Kom igen kødsauce på, top med noget af bechamelsaucen og dernæst lasagne plader.

  • 12.
    Fortsæt og lad det sidste lag være bechamelsauce.

  • 13.
    Giv lasagnen 30 minutter ved 200°C, kom herefter revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200°C, til osten er gylden.

  • 14.
    Lad lasagne stå og hvile i 10 minutter inden servering med grøn salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16621 kj / 3973 kcal
Næringsindhold pr. 100g
459 kj / 110 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 18.8 %5.1 g
Kulhydrat: 56 %15.1 g
Fedt: 25.2 %3.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;