Lasagne

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør 1 løg2 fed hvidløg500 g hakket oksekød150 g gulerødder1 ds tomatkoncentrat1 ds hakkede tomater 400 g 1 dl bouillon½ rød chili1 spsk mørk balsamicoeddike1 tsk salt400 g lasagneplader200 g revet mozzarella eller cheddarBECHAMELSAUCE:40 g smør3 spsk hvedemel5 dl mælk100 g revet ost½ tsk salt½ tsk revet muskatnødFriskkværnet peberTilbehør: Grøn salat

Sådan gør du

Hak løget. Varm en gryde op med smør og sautér løg og hvidløg, uden at det bruner. Kom kødet i og lad det blive brunt. Riv gulerødder groft, og kom det i gryden sammen med tomatkoncentrat, hakkede tomater, bouillon, finthakket chili, mørk balsamicoeddike og salt. Lad det simre under låg i 15 minutter.

Lav bechamelsaucen imens: Kom smør i en gryde og varm det op, til det bruser. Kom mel ved og lad det bage af, kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden. Lad det småsimre under omrøring i 5 minutter. Kom revet ost, salt, revet muskatnød og kværnet peber i. Kom lidt kødsauce i bunden af en bradepande på 25 x 30 cm., dæk med et lag lasagneplader. Kom igen kødsauce på, top med noget af bechamelsaucen og dernæst lasagne plader. Fortsæt og lad det sidste lag være bechamelsauce. Giv lasagnen 30 minutter ved 200°C, kom herefter revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200°C, til osten er gylden. Lad lasagne stå og hvile i 10 minutter inden servering med grøn salat.

 

Energi pr. person: 4834 kJ/1151 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,0 g
Fedt: 7,0 g

Kulhydrat: 15,0 g