Lasagne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • smør25 g
  • løg1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • hakket oksekød500 g
  • gulerødder150 g
  • koncentreret tomatpuré1 dåse
  • hakket tomat 400 g1 dåse
  • grøntsagsbouillon1 dl
  • rød chilipeber0.5 stk
  • mørk balsamicoeddike1 liter
  • salt1 tsk
  • lasagneplader400 g
  • revet mozzarellaost eller cheddar200 g
bechamelsauce
  • smør40 g
  • hvedemel3 spsk
  • mælk5 dl
  • revet mozzarellaost100 g
  • salt0.5 tsk
  • revet muskatnød0.5 tsk
  • friskkværnet peber0
  • tilbehør: grøn salat0

Sådan gør du

  • 1.
    Hak løget.

  • 2.
    Varm en gryde op med smør og sautér løg og hvidløg, uden at det bruner.

  • 3.
    Kom kødet i og lad det blive brunt.

  • 4.
    Riv gulerødder groft, og kom det i gryden sammen med tomatkoncentrat, hakkede tomater, bouillon, finthakket chili, mørk balsamicoeddike og salt.

  • 5.
    Lad det simre under låg i 15 minutter.

  • 6.
    Lav bechamelsaucen imens: Kom smør i en gryde og varm det op, til det bruser.

  • 7.
    Kom mel ved og lad det bage af, kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden.

  • 8.
    Lad det småsimre under omrøring i 5 minutter.

  • 9.
    Kom revet ost, salt, revet muskatnød og kværnet peber i.

  • 10.
    Kom lidt kødsauce i bunden af en bradepande på 25 x 30 cm., dæk med et lag lasagneplader.

  • 11.
    Kom igen kødsauce på, top med noget af bechamelsaucen og dernæst lasagne plader.

  • 12.
    Fortsæt og lad det sidste lag være bechamelsauce.

  • 13.
    Giv lasagnen 30 minutter ved 200°C, kom herefter revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200°C, til osten er gylden.

  • 14.
    Lad lasagne stå og hvile i 10 minutter inden servering med grøn salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20032 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.7 g
Protein: 22.7 %7.4 g
Kulhydrat: 46.9 %15.2 g
Fedt: 30.4 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;