Det skal du bruge
30-60 min
25 g smør
1 løg
2 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
150 g gulerødder
1 ds tomatkoncentrat
1 ds hakkede tomater 400 g
1 dl bouillon
½ rød chili
1 spsk mørk balsamicoeddike
1 tsk salt
400 g lasagneplader
200 g revet mozzarella eller cheddar
Bechamelsauce
40 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl mælk
100 g revet ost
½ tsk salt
½ tsk revet muskatnød
Friskkværnet peber
Tilbehør: Grøn salat
Tips til lidt ekstra: 

Lasagnen kan drysses med pizzaost, før den stilles i ovnen.

Den halve lasagne opbevares i køleskab og genopvarmes næste dag.  

Lasagne

Sådan skal du gøre: 

Hak løget. Varm en gryde op med smør og sautér løg og hvidløg, uden at det bruner. Kom kødet i og lad det blive brunt. Riv gulerødder groft, og kom det i gryden sammen med tomatkoncentrat, hakkede tomater, bouillon, finthakket chili, mørk balsamicoeddike og salt. Lad det simre under låg i 15 minutter.

Lav bechamelsaucen imens: Kom smør i en gryde og varm det op, til det bruser. Kom mel ved og lad det bage af, kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden. Lad det småsimre under omrøring i 5 minutter. Kom revet ost, salt, revet muskatnød og kværnet peber i. Kom lidt kødsauce i bunden af en bradepande på 25 x 30 cm., dæk med et lag lasagneplader. Kom igen kødsauce på, top med noget af bechamelsaucen og dernæst lasagne plader. Fortsæt og lad det sidste lag være bechamelsauce. Giv lasagnen 30 minutter ved 200°C, kom herefter revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200°C, til osten er gylden. Lad lasagne stå og hvile i 10 minutter inden servering med grøn salat.

 

Energi pr. person: 4834 kJ/1151 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,0 g
Fedt: 7,0 g

Kulhydrat: 15,0 g

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN