HjemOpskrifterMandel-ingefærkage

Mandel-ingefærkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 0.5 dl mælk
  • 1 citron (usprøjtet) (saften heraf)
  • 200 g mandler
  • smør til springform
  • 40 g mandelflager
  • pynt: flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret.

  • 2.
    Pisk sukker og æg lyst og luftigt med en elpisker.

  • 3.
    Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og stødt ingefær sammen.

  • 4.
    Vend melblandingen i sukkermassen sammen med mælk og citronsaft.

  • 5.
    Hak mandler med skal, og kom dem i dejen med citronskal.

  • 6.
    Vend smeltet smør i blandingen og vend godt rundt.

  • 7.
    Kom dejen i en smurt springform på 22 cm drysset med mandelflager rundt i kanten.

  • 8.
    Bag mandelkage i midten af ovnen ved 170° C i samlet ca 50 minutter.

  • 9.
    Tag kagen ud efter 25 minutter, og kom resten af mandelflager på toppen og bag videre.

  • 10.
    Prik i kagen med en kødnål for at se, om kagen er bagt færdig.

  • 11.
    Lad kagen afkøle på rist.

  • 12.
    Pynt med sigtet flormelis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22596 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1622 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.8 g
Protein: 7.6 %7.2 g
Kulhydrat: 34.8 %33.2 g
Fedt: 57.6 %25.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;