Mandel-ingefærkage

fork and spoon
Søde sager
clock
60-120 min
Mandel-ingefærkage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

250 g smør250 g sukker4 æg250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 tsk vaniljesukker1 spsk stødt ingefær½ dl mælkSaft og skal fra 1 usprøjtet citron200 g mandlerSmør til springform40 g mandelflagerPynt: Flormelis

Sådan gør du

Smelt smørret. Pisk sukker og æg lyst og luftigt med en elpisker. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og stødt ingefær sammen. Vend melblandingen i sukkermassen sammen med mælk og citronsaft. Hak mandler med skal, og kom dem i dejen med citronskal. Vend smeltet smør i blandingen og vend godt rundt. Kom dejen i en smurt springform på 22 cm drysset med mandelflager rundt i kanten. Bag mandelkage i midten af ovnen ved 170° C i samlet ca 50 minutter. Tag kagen ud efter 25 minutter, og kom resten af mandelflager på toppen og bag videre.

Prik i kagen med en kødnål for at se, om kagen er bagt færdig. Lad kagen afkøle på rist. Pynt med sigtet flormelis.

 

Energi pr. person: 2858 kJ / 680 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8 g

Fedt: 25 g

Kulhydrat: 38 g