8 personer
Smelt smørret. Pisk sukker og æg lyst og luftigt med en elpisker. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og stødt ingefær sammen. Vend melblandingen i sukkermassen sammen med mælk og citronsaft. Hak mandler med skal, og kom dem i dejen med citronskal. Vend smeltet smør i blandingen og vend godt rundt. Kom dejen i en smurt springform på 22 cm drysset med mandelflager rundt i kanten. Bag mandelkage i midten af ovnen ved 170° C i samlet ca 50 minutter. Tag kagen ud efter 25 minutter, og kom resten af mandelflager på toppen og bag videre.
Prik i kagen med en kødnål for at se, om kagen er bagt færdig. Lad kagen afkøle på rist. Pynt med sigtet flormelis.
Energi pr. person: 2858 kJ / 680 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Fedt: 25 g
Kulhydrat: 38 g