Osso Buco

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 kg kalveskanke
  • 3 gulerødder
  • 2 store løg
  • 2 persillerødder
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 spsk olie
  • 50 g smør
  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hvidvin
  • salt & sort peber
  • 0.5 dl friskhakket kruspersille
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk tørret timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke bøjer under stegningen.

  • 2.
    Pil løgene, og skær dem i både.

  • 3.
    Skræl rødderne og skær dem i skiver.

  • 4.
    Skær bladsellerien i tynde skiver.

  • 5.
    Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødet.

  • 6.
    Tag kødet op og svits grøntsagerne.

  • 7.
    Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater, tomat puré og hvidvin.

  • 8.
    Krydr med salt, peber og krydderurter.

  • 9.
    Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i ca. 2 timer.

  • 10.
    Tilbehør: Server med kartoffelmos eller ris og groft brød og drys med friskhakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16807 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 32.4 %9.4 g
Kulhydrat: 9 %2.6 g
Fedt: 53.5 %7.1 g
Alkohol: 5.1 %0.8 g
;