HjemOpskrifterPuré af hvide bønner

Puré af hvide bønner

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • fed hvidløg3 stk
  • tørrede hvide bønner (gem kogevand)250 g
  • timianblad1 stk
  • citron (usprøjtet)1 stk
  • olivenolie0.5 dl
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Læg bønnerne i blød natten over.

  • 2.
    Kasser vandet og skyl dem godt.

  • 3.
    Læg dem i en gryde med frisk vand, 1 fed hvidløg og en kvist timian.

  • 4.
    Kog dem møre ca. 1 time.

  • 5.
    Hæld kogevandet fra men lad lidt blive tilbage til at justere konsistensen på puréen.

  • 6.
    Blend de kogte bønner med citronsaft, 2 fed hvidløg, lidt salt og peber og spæd op med lidt af kogelagen.

  • 7.
    Hvor grov, puréen skal være, er et temperamentsspørgsmål.

  • 8.
    Puréen egner sig godt til kød og fisk eller f.eks. i en sandwich.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4901 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1137 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -11.1 g
Protein: 18.9 %12.6 g
Kulhydrat: 40.9 %27.4 g
Fedt: 40.2 %12.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;