HjemOpskrifterPuré af hvide bønner

Puré af hvide bønner

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g tørrede hvide bønner (gem kogevand)
  • 1 timianblad
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg bønnerne i blød natten over.

  • 2.
    Kasser vandet og skyl dem godt.

  • 3.
    Læg dem i en gryde med frisk vand, 1 fed hvidløg og en kvist timian.

  • 4.
    Kog dem møre ca. 1 time.

  • 5.
    Hæld kogevandet fra men lad lidt blive tilbage til at justere konsistensen på puréen.

  • 6.
    Blend de kogte bønner med citronsaft, 2 fed hvidløg, lidt salt og peber og spæd op med lidt af kogelagen.

  • 7.
    Hvor grov, puréen skal være, er et temperamentsspørgsmål.

  • 8.
    Puréen egner sig godt til kød og fisk eller f.eks. i en sandwich.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4901 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1137 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 11.1 g
Protein: 18.9 %12.6 g
Kulhydrat: 40.9 %27.4 g
Fedt: 40.2 %12.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;