Tomatsuppe med grillet aubergine og peberfrugt

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 peberfrugter1 aubergine2 løg2 fed hvidløg1 ds. flåede tomater2 kg friske tomater2 stk. tørret chilier1 timian kvistOlivenolieÆbleeddike

Sådan gør du

  1. Skær aubergine i mundrette stykker og lad dem trække med salt ca. 30 min.
  2. Børst saltet væk og dup dem tørre. Kom dem i en bradepande med olivenolie, salt og peber.
  3. Kom også de hele peberfrugter i en bradepande.
  4. Sæt ovnen på 200 grader og bag auberginer og peberfrugter ca. 30 min.
  5. Peberfrugterne skal  være let sorte udenpå. Når de er færdige lægges der film over – lad dem trække ca. 10-15 min.
  6. Flå skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker. Sættes til side sammen med auberginer mens suppen laves.
  7. Hak løget groft og brun det af i en stor gryde.
  8. Tilsæt hvidløg og steg yderligere et par minutter.
  9. Kom flåede tomater, hele friske tomater, æbleeddike, chili, timian og salt og peber i gryden.
  10. Lad det hele koge godt igennem ca. 30-40 min.
  11. Blend suppen med en stavblender og smag til med æbleeddike, salt og peber.
  12. Kom peberfrugter og aubergine i suppen og varm det hele godt igennem.

Serveres med et godt brød, sprøde croutoner, creme fraiche og bredbladet persille.

 

Energi pr. person: 1045 Kj/ 249 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Kulhydrat: 4,0 g

Fedt: 1,0 g