HjemOpskrifterTomatsuppe med grillet aubergine og peberfrugt

Tomatsuppe med grillet aubergine og peberfrugt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 aubergine
  • 2 peberfrugter
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flået tomat
  • 2 kg friske tomater
  • 2 tørret friske chilier
  • 1 timianblad
  • olivenolie
  • æbleeddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær aubergine i mundrette stykker og lad dem trække med salt ca. 30 min.

  • 2.
    Børst saltet væk og dup dem tørre.

  • 3.
    Kom dem i en bradepande med olivenolie, salt og peber.

  • 4.
    Kom også de hele peberfrugter i en bradepande.

  • 5.
    Sæt ovnen på 200 grader og bag auberginer og peberfrugter ca. 30 min.

  • 6.
    Peberfrugterne skal  være let sorte udenpå.

  • 7.
    Når de er færdige lægges der film over – lad dem trække ca. 10-15 min.

  • 8.
    Flå skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker.

  • 9.
    Sættes til side sammen med auberginer mens suppen laves.

  • 10.
    Hak løget groft og brun det af i en stor gryde.

  • 11.
    Tilsæt hvidløg og steg yderligere et par minutter.

  • 12.
    Kom flåede tomater, hele friske tomater, æbleeddike, chili, timian og salt og peber i gryden.

  • 13.
    Lad det hele koge godt igennem ca. 30-40 min.

  • 14.
    Blend suppen med en stavblender og smag til med æbleeddike, salt og peber.

  • 15.
    Kom peberfrugter og aubergine i suppen og varm det hele godt igennem.

  • 16.
    Serveres med et godt brød, sprøde croutoner, creme fraiche og bredbladet persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2407 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
74 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 21.2 %0.9 g
Kulhydrat: 72.3 %3.1 g
Fedt: 6.5 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;