Sådan gør du
- Skær aubergine i mundrette stykker og lad dem trække med salt ca. 30 min.
- Børst saltet væk og dup dem tørre. Kom dem i en bradepande med olivenolie, salt og peber.
- Kom også de hele peberfrugter i en bradepande.
- Sæt ovnen på 200 grader og bag auberginer og peberfrugter ca. 30 min.
- Peberfrugterne skal være let sorte udenpå. Når de er færdige lægges der film over – lad dem trække ca. 10-15 min.
- Flå skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker. Sættes til side sammen med auberginer mens suppen laves.
- Hak løget groft og brun det af i en stor gryde.
- Tilsæt hvidløg og steg yderligere et par minutter.
- Kom flåede tomater, hele friske tomater, æbleeddike, chili, timian og salt og peber i gryden.
- Lad det hele koge godt igennem ca. 30-40 min.
- Blend suppen med en stavblender og smag til med æbleeddike, salt og peber.
- Kom peberfrugter og aubergine i suppen og varm det hele godt igennem.
Serveres med et godt brød, sprøde croutoner, creme fraiche og bredbladet persille.
Energi pr. person: 1045 Kj/ 249 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Kulhydrat: 4,0 g
Fedt: 1,0 g