HjemOpskrifterFrikadeller med ovnbagt mos

Frikadeller med ovnbagt mos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt) og flæsk500 g
  • løg2 stk
  • gulerødder2 stk
  • æg2 stk
  • hvedemel1 dl
  • smør og olie til stegning0
  • kartofler400 g
  • græskar (gerne hokkaido)1 stk
  • smør100 g
  • mælk2 dl
  • æbleeddike0.5 dl
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern

  • 2.
    Hak løg

  • 3.
    Rør hakket kød, æg, mælk, mel salt og peber sammen til en fars Sæt på køl

  • 4.
    Halver græskarret og tag indmaden ud (gem evt. kernerne og bag dem i ovnen med lidt olie og salt)

  • 5.
    Skræl kartoflerne og skær græskarret i mindre stykker Kog dem møre i en gryde med vand

  • 6.
    Kog dem møre i en gryde med vand Hæld vandet fra

  • 7.
    Mos det til en grov puré og rør mælk, smør, æbleeddike, salt og peber i

  • 8.
    Tag farsen ud af køleskabet og form dem til frikadeller

  • 9.
    Steg dem i halvt olie og halvt smør ca. 5 min. på hver side

  • 10.
    Mosen kommes i et ildfast fad og bages ca. 15 min ved 200 grader

  • 11.
    Server retten med en god salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11038 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
405 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.3 g
Protein: 22.4 %5.3 g
Kulhydrat: 28.9 %6.9 g
Fedt: 48.7 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;