Find butik
Ugens avis
Opskrifter
Fordelsapp
Køb online
Specialøl
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Forskellige øltyper
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Frikadeller med ovnbagt mos
Frikadeller med ovnbagt mos
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
500 g hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt) og flæsk
2 zittauerløg
2 gulerødder
2 æg
1 dl hvedemel
100 g smør
400 g kartofler
1 græskar (gerne hokkaido)
100 g smør
2 dl mælk
½ dl æbleeddike
salt & sort peber
SÅDAN GØR DU
1.
Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern
2.
Hak løg
3.
Rør hakket kød, æg, mælk, mel salt og peber sammen til en fars Sæt på køl
4.
Halver græskarret og tag indmaden ud (gem evt. kernerne og bag dem i ovnen med lidt olie og salt)
5.
Skræl kartoflerne og skær græskarret i mindre stykker Kog dem møre i en gryde med vand
6.
Kog dem møre i en gryde med vand Hæld vandet fra
7.
Mos det til en grov puré og rør mælk, smør, æbleeddike, salt og peber i
8.
Tag farsen ud af køleskabet og form dem til frikadeller
9.
Steg dem i halvt olie og halvt smør ca. 5 min. på hver side
10.
Mosen kommes i et ildfast fad og bages ca. 15 min ved 200 grader
11.
Server retten med en god salat.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10983 kj / 2625 kcal
Næringsindhold pr. 100g
405 kj / 97 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
22.4 %
5.3 g
Kulhydrat:
28.3 %
6.7 g
Fedt:
49.3 %
5.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Facebook
Youtube
;