Frikadeller med ovnbagt mos

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g hk kalv og flæsk eller hk svinekød2 løg2 gulerødder2 æg1 dl melsmør og olie til stegning400 g kartofler1 græskar (gerne hokkaido)100 g smør2 dl mælk0.5 dl æbleeddikesalt + peber

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern
  2. Hak løg
  3. Rør hakket kød, æg, mælk, mel salt og peber sammen til en fars
  4. Sæt på køl
  5. Halver græskarret og tag indmaden ud (gem evt. kernerne og bag dem i ovnen med lidt olie og salt)
  6. Skræl kartoflerne og skær græskarret i mindre stykker
  7. Kog dem møre i en gryde med vand
  8. Hæld vandet fra
  9. Mos det til en grov puré og rør mælk, smør, æbleeddike, salt og peber i
  10. Tag farsen ud af køleskabet og form dem til frikadeller
  11. Steg dem i halvt olie og halvt smør ca. 5 min. på hver side
  12. Mosen kommes i et ildfast fad og bages ca. 15 min ved 200 grader

Server retten med en god salat.   

 

Energi pr. person: 2876 Kj/ 685 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Kulhydrat: 7,0 g

Fedt: 6,5 g