Grisekam med bagte rodfrugter

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 grisekam på ca. 1 kg300 g majroer300 g bagekartofler300 g gulerødder2 hele hvidløg3 kviste rosmarin3 spsk olivenolieHavsalt og peber

Sådan gør du

  1. Gnid kødet godt med havsalt – også godt ned i rillerne, så sværen bliver sprød.
  2. Kom stegen i en 180 grader varm ovn.
  3. Vask grøntsagerne grundigt og skær dem i mindre stykker.
  4. Bræk hvidløgene fra hinanden men behold skal på.
  5. Fordel det i et ildfast fad og kom hakket rosmarin, olivenolie, salt og peber ved.
  6. Når stegen har fået ca. 20 min kommes grøntsagerne i ovnen.
  7. Steg grøntsager og kød i ca. 40 min. til grøntsagerne er blevet sprøde og møre.
  8. Hvis sværen ikke er blevet sprød, kan man forsigtigt give den lidt grill i ovnen.

 

Energi pr. person: 3504 Kj/ 834 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Kulhydrat: 5,0 g

Fedt: 11,0 g