HjemOpskrifterGrisekam med bagte rodfrugter

Grisekam med bagte rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
11 personer
12 personer
  • majroer300 g
  • svinekam på ca. 1 kg0
  • bagekartofler300 g
  • gulerødder300 g
  • hele hvidløg2 stk
  • rosmarinkviste3 stk
  • olivenolie3 spsk
  • havsalt0
  • sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Gnid kødet godt med havsalt – også godt ned i rillerne, så sværen bliver sprød.

  • 2.
    Kom stegen i en 180 grader varm ovn.

  • 3.
    Vask grøntsagerne grundigt og skær dem i mindre stykker.

  • 4.
    Bræk hvidløgene fra hinanden men behold skal på.

  • 5.
    Fordel det i et ildfast fad og kom hakket rosmarin, olivenolie, salt og peber ved.

  • 6.
    Når stegen har fået ca. 20 min kommes grøntsagerne i ovnen.

  • 7.
    Steg grøntsager og kød i ca. 40 min. til grøntsagerne er blevet sprøde og møre.

  • 8.
    Hvis sværen ikke er blevet sprød, kan man forsigtigt give den lidt grill i ovnen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3782 kj / 903 kcal
Næringsindhold pr. 100g
362 kj / 86 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.1 g
Protein: 7.6 %1.6 g
Kulhydrat: 51.9 %11.1 g
Fedt: 40.5 %4.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;