HjemOpskrifterGrisekam med bagte rodfrugter

Grisekam med bagte rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g majroer
  • svinekamme på ca. 1 kg
  • 300 g bagekartofler
  • 300 g gulerødder
  • 2 hele hvidløg
  • 3 friske rosmarinkviste
  • 3 spsk olivenolie
  • havsalt
  • sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid kødet godt med havsalt – også godt ned i rillerne, så sværen bliver sprød.

  • 2.
    Kom stegen i en 180 grader varm ovn.

  • 3.
    Vask grøntsagerne grundigt og skær dem i mindre stykker.

  • 4.
    Bræk hvidløgene fra hinanden men behold skal på.

  • 5.
    Fordel det i et ildfast fad og kom hakket rosmarin, olivenolie, salt og peber ved.

  • 6.
    Når stegen har fået ca. 20 min kommes grøntsagerne i ovnen.

  • 7.
    Steg grøntsager og kød i ca. 40 min. til grøntsagerne er blevet sprøde og møre.

  • 8.
    Hvis sværen ikke er blevet sprød, kan man forsigtigt give den lidt grill i ovnen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3874 kj / 926 kcal
Næringsindhold pr. 100g
370 kj / 88 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 7.5 %1.6 g
Kulhydrat: 49.5 %10.8 g
Fedt: 43 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;